Recept za fine i zdrave krekere

| Wine and dine |

Kako napraviti fine i zdrave krekere?

Svi znamo kako bismo bijeli kruh trebali izbjegavati u širokom luku. On jednostavno nije dobar za naše zdravlje niti povoljan za našu liniju no postoje razne zamjene za bijeli kruh poput raženog kruha ili krekera koji su vrlo pogodni za ljude koji paze na liniju.
Baš iz tog razloga, odlučili smo isprobati ovaj recept za krekere te smo shvatili da je ustvari genijalan. Jedina mana mu je što krekeri nisu gotovi dok si rekao keks. U nastavku možete saznati recept za fine i zdrave krekere.

Kako napraviti fine i zdrave krekere?


Sastojci:
- 250 ml mlijeka
- 50 g smeđeg šećera
- velika žlica jogurta
- 75 g bijelog brašna
- 75 g raženog brašna
- šaka grožđica ili brusnica
- žličica soda bikarbone
- šaka zobenih pahuljica
- šaka suncokretovih sjemenki
- začini po želji (na primjer: sol, ružmarin origano)


Kako napraviti fine i zdrave krekere?


U jednu zdjelu pomiješajte sve suhe sastojke: brašno, šećer, zobene pahuljice, suncokretove sjemenke, grožđice, soda bikarbonu i začine. U drugoj zdjeli sjedinite mlijeko i jogurt te dvije zdjele sjedinite u jednu ravnomjernu smjesu. Kada ste to napravili, izlijte smjesu u kalup te je ispecite na 180 stupnjeva pola sata. Kada se smjesa ispeče, stavite je u frizer, na najmanje dva sata. Zatim ih izrežite u vrlo tanke pravokutnike (krekere) koje stavite u kalup (protvan) te ih pecite još sat vremena na 120 stupnjeva kako bi se osušili u potpunosti to jest kako bi dobili teksturu i hrskavost krekera. Uživajte!