Recept: Najbolji slani muffini sa sirom

| Wine and dine |

Najbolji muffini s kukuruznim i pirovim brašnom i sirom by Suzy Josipović Redžepagić, Mama zna

Tko ne smije konzumirati bijelo brašno ili mliječne proizvode, ovi slani muffini su sjajna opcija malih zalogaja. Hvala na receptu gospođi Biserki Smolić.

Recept: Slani muffini

Za 12 muffina

Mjerna jedinica: 1 čaša od 2 dcl

Temperatura pećnice: 200 C

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme pečenja: 25 minuta

Najbolji muffini s kukuruznim i pirovim brašnom i sirom by Suzy Josipović Redžepagić, Mama zna
Najbolji muffini s kukuruznim i pirovim brašnom i sirom
  • 1 čaša kukuruznog brašna
  • 1 čaša pirovog brašna
  • 2 čaše jogurta (može i sojino, kozje...)
  • ½ čaše ulja (suncokretovo, ali može i kokosovo…)
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 cijela jaja
  • 200 g svježeg sira (može i kravlja, ali ili ovčja feta)
  • Naribana gauda, parmezan, šunka… - sve opcije mogu

Pomiješajte sve sastojke i izmiksajte u glatko tijesto. Nauljite i pobrašnite kalupe za muffine i sipajte u svaki kalup do 2/3 visine. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200 C. Prvih 15 minuta upalite donji grijač, a slijedećih 10 minuta i gornji i donji grijač.