Recept: Kako napraviti pileće nuggetse baš kao iz McDonald'sa

| Wine and dine |

Recept za pileće nuggetse

Chicken nuggetsi jedno su od omiljenih jela mnogih diljem svijeta. Izvana hrskava korica iznutra sočna piletina je dobitna kombinacija još kada pilećim nuggetsima dodamo i pomfrit to je savršenstvo.
Prva pomisao kad spomenemo chicken nuggetse većini je McDonald's jer tamo služe najbolje nuggetse na svijetu. Baš iz tog razloga vam mi otkrivamo recept za chicken nuggetse baš kao iz McDonald'sa.

Recept za pileće nuggetse


Recept za chicken nuggetse
Sastojci:
- pileća prsa
- 4 tosta
- žlica i pol suncokretovog ulja
- 2 režnja češnjaka
- 1 jaje
- prezle
- mlijeko
- pola žličice papra
- vegeta
- žličica soli
- jušna žlica soja sosa
- pola jušne žličice crvene paprike
Tostu je potrebno skinuti rubove i narezati ga na manje kockice. Tost stavite u blender i usitnite ga. Pileća prsa izrežite na manje kockice i dodajte u blender te izblendajte zajedno s tostom. Prije nego što počnete blendati u smjesu dodajte češnjak i začine. Kada se smjesa u potpunosti usitni izvadite je iz blendera i dodajte ulje koje trebate rukama umiješati u smjesu. Smjesu trebate izravnati kako biste dobili debljinu malo veću od prsta. Zatim trebate napraviti oblik nuggeta pomoću noža. U posudici razmutite jaje, dodajte vegetu i malo mlijeka te sve dobro promiješajte. Nuggetse prvo umočite u jaje pa u prezle pa ponovno u jaje i zatim ponovno u prezle. Postupak ponovite sa svim nuggetsima. U vrućem ulju ispecite nuggetse.