Recept Hrvoja Zirojevića za blagdane: Carpaccio od tune s jetrom od grdobine

| Wine and dine |


Jedan od naših najpoznatijih i nacijenjenijih domaćih chefova, chef restorana Laganini, Hrvoje Zirojević također je kuhao na nedavnom otvorenju Kotanyi Gourmet kluba i s našim čitateljima je podijelio recept za jedno od svojih signature jela koje se može probati u restoranu u kojem radi -  carpaccio od tune s jetrom od grdobine. Na samom Kotanyi druženju, jetru od grdobine zamijenio je gušćjom jetrom što je odlična zamjena ukoliko ne možete pronaći potrebnu namirnicu. Ovo jelo sigurno će oduševiti sve vaše goste za blagdanskim stolom, a recept pronađite u nastavku. 

Taste with signature, 20. rođendan Kotanyi Hrvatska
Hrvoje Zirojević

SASTOJCI:

  • 40 dag tune
  • 10 dag jetre od grdobine
  • 1 dl Aceta Balsamica
  • 1 dl soja umaka
  • 10 dag cikle
  • 10 dag luka
  • 5 dag pistachija
  • 1 dag soli
  • 1 dag papra
  • 1 dl maslinovog ulja

Pripremite marinadu u koju umočite sirovu tunu omotanu oko jetre od grdobine. Za marinadu je potrebno: alceto balsamico, soja umak i maslinovo ulje. Meso tune, odnosno rolicu držite u marinadi 2 minute.

Savjet: Grdobinu je uvijek dobro prije malo ispeći. Ako je želite i aromatizirati, možete dodati malo butarge od ribe jer na taj ćete način dobiti aromatičnost. Servirajte uz kavijar, Aceto Balsamico za dodatnu kiselost te đemove od cikle i luka za slatkoću.