Prvo prirodno plavo vino na svijetu

| Wine and dine |

"Crno ili bijelo?" Ovo pitanje uskoro bi moglo biti stvar prošlosti, jer je španjolsko vino imena "Gïk" zapravo plavo.

Inovativan i buntovan tim koji stoji iza ovog plavog vina želi unijeti inovaciju u naše živote. Vjerujući u kreativnost, stvaranje novih proizvoda i rušenje tradicije kako bi se okrenuli budućnosti, mladi kreativci žele promijeniti svijet, a prvi korak ka tome je plavo Gïk vino.

Gïk ima udio alkohola od 11,5% i proizvodi se procesom pigmentacije. Bijelo i crno grožđe iz Španjolske i Francuske se miješaju, a plava nijansa vina dolazi od dva organska pigmenta indiga i antocijanina. Pigmenti su dobiveni iz tanke kože grožđa koje se koriste za proizvodnju vina, dok se šećer uopće ne koristi.

Mladi poduzetnici iz Gïka odabrali su plavu boju zbog njene simbolike. Kretanje, inovativnost, beskonačnost i promjene, samo je dio simbolike plave boje. Jasno, pojavu plavog vina.

Instagram nije propustio te je moguće pronaći brojne slike ovog nadasve neobičnog vina.

Ako vam znatiželja ne da mira i želite sami isprobati Gïk plavo vino, možete ga naručiti putem službene web stranice gik.blue. Cijena za 3 boce vina je 36 eura. Svakako prihvatljiva cijena za ovu neobičnu novinu koja će zasigurno oduševiti sve vaše prijatelje. Vrijeme je da organizirate večeru i poslužite goste s neobičnim plavim vinom