Priska Thuring otišla iz Dubravkinog puta, novi chef Vedran Petranović predstavio proljetni meni

| Wine and dine |

Jučer je u Dubravkinom putu predstavljen novi proljetni meni, osim toga objavljena je novost kako chefica Priska Thuring s prvim danima proljeća napušta restoran Dubravkin put u kojem je provela poslijednje tri godine i odlazi u privatne poduzetničke vode, a na mjestu glavnog chefa naslijeđuje je Vedran Petranović koji joj je do sada bio desna ruka. Nakon početnih nekoliko uvodnih riječi vlasnice Dubravkinog puta, Danijele Gajski i pozdrava chefice Priske Thuring, chef Vedran Petrenović predstavio je proljetni meni u potpunosti sa svojim potpisom. 

Vedran Petranović, priska Thuring i Danijela Gajski

Novi proljetni meni u Dubravkinom putu koji je osmislio novi chef Vedran Petranović dočarat će pravo proljeće na tanjuru i okusima i mirisima. 

Novi proljetni meni Dubravkinog puta

Zagrebački gastro krugovi već su dobro upoznati da restoran Dubravkin put sa svakim godišnjim dobom predstavi novi menu. Kako je Dubravkin put već dobro poznat po harmoniji mediteranskih okusa i mirisa te vrhunskih i uvijek svježih sastojaka, tako i novi proljetni menu, chefa Vedrana Petranovića, dočarava pravu proljetnu gastronomsku rapsodiju.

Novi proljetni meni Dubravkinog puta

Ovaj zagrebački restoran, koji se nalazi u jednom od najzelenijih dijelova grada nadomak Ilice, već godinama slovi kao najbolje mjesto za vrhunsku gastronomiju. Predstavljanjem proljetnog menija i koncepata pod novim vodstvom chefa Vedrana Petranovića restoran je samo potvrdio svoje vodeće mjesto na zagrebačkoj gastro sceni.

Novi proljetni meni Dubravkinog puta

Na proljetnom meniju prevladava vrhunska mediteranska klasika s modernism zaokretom. Svako novo jelo je posebno, spravljeno od pomno odabranih namirnica koje se međusobno nadopunjuju stvarajući harmoniju okusa. Kako se nakon svakog finog obroka treba dobro i zasladiti, za slatke zalogaje u restoranu pobrinuo se pastry chef Robert Bašić koji svojim umijećem nikoga ne ostavlja ravnodušnim i čiji deserti predstavljaju pravu slastičarsku umjetnost.

Novi proljetni meni Dubravkinog puta

Jela koja su predstavljena s proljetnog menija su:

1. Ceviche od sušenog brancina, krema od graška, mrkva, rotkvica, emulzija Chiavalon maslinovog ulja i naranče

2. Ulje od škampa u prahu, juha od kvarnerskih škampa

3. Rižoto sa šparogama, medvjeđim lukom i jakobskim kapicama

4. Pečeni file kovača, mladi luk, krema od pastrnjaka, kumquat, riblji veloute kurkuma umak

5. Mousse od jagode, gel od šumskih jagoda, pjena od madagaskar vanilije, maćuhice, domaći sladoled od sijena