Poznati Chefovi kuhali na Food film festivalu i oduševili sve posjetitelje

| Wine and dine |

Jučer je na FOOD FILM FESTIVALU ZAGREB ba Coca-Cola održana zanimljiva radionica by Metro i Zepter još zanimljivijih Chefova. Kuhalo se, pričalo, smijalo i naravno, dobro jelo.

Marin Rendić
Chef Marin Rendić, Bistro Apetit

Chef Marin Rendić iz Bistroa Apetit, Chef Christian Misirača iz Nautic cluba Pojoda, Chef Tomislav Bilić iz Purple monkeya i Chef Branko Kusovac iz restorana Al Dente na COOKING CLASS-u by Metro i Zepter pokazali su svoje umijeće pripreme delicija kad kuhaju svojim najmilijima kući, kad je cijela obitelj na okupu i kad se gleda neki dobar film.

Tomislav Bilić
Tomislav Bilić by Purple Monkey

Chef Rendić sa svojim sous sefom Markom Cohom pripremao je prženu tjesteninu s tatarskim biftekom i tuna paštetom, Tomislav Bilić pripremao je popularne gyoze te pokazao kako ih napraviti jednostavno i brzo, spojio je kozice i svinjetinu s azijatskim začinima Kotanyia, Chef Branko Kusovac po prvi put u životu, kako je rekao, spojio je kozice i pistacio te napravio senzacionalnu tjesteninu, ovaj put u kolutu velikog Grana Padana, a kući, Grana Padano na samom kraju samo pospe po pripremljenoj pašti. Chef Christian Misirača napravio je savršene tortilje s odležanim junećim striplonom, karameliziranim lukom i cheddrom, senfom s medom i salatom.

Chef Christian Misirača

Radionicu je moderirala Suzy Josipović, ujedno organizatorica Food film festivala by Coca-Cola, a svi posjetitelji uživali su u delicijama naših Chefova, ali ponešto i naučili, na primjer: kako se koje meso zatvara, da se svaka tjestenina može i pržiti u ulju, kako prirediti tijesto i smjesu za gyoze te kako se priprema pašta i koliko se kuha da bude savršeno al dente.

Food film festival traje još do subote, na repertoaru su još tri filma Air i Tar te dječji film Lyle, Lyle crocodile, nemojte ga propustiti.