Povrće koje vas sprječava u mršavljenju

| Wine and dine |

Na dijeti ste i jedete uglavnom povrće i proteine? To je dobar način da izgubite kilograme, ali samo dok jedete pravo povrće budući da nije sve povrće isto.

Kukuruz
Volite jeste kukuruz? I mi isto! Međutim za vrijeme dijete bolje ga je izbjegavati, jer sadrži puno škroba, odnosno ugljikohidrata kratkog lanca koji brzo ulaze u krv i dižu razinu šećera.

Instagram / @spicy1609

Bundeva
Bundeva ima relativno visok sadržaj ugljikohidrata. Možete primijetiti i da mnoge podsjeća na krumpir. Ako želite zadržati kilograme pod kontrolom, pripazite da ograničite konzumaciju bundeve na minimalnoj razini, iako znamo da je juha od bundeve jedna od dražih zimi.

Instagram / @food_without_regrets

Krumpir
Mislimo da nije potrebno navoditi da krumpir u nekim oblicima poput poznatog pomfrita nije zdrav, a itekako šteti i vašoj liniji. No, čak i ako pripremite krumpir bez masnoće ova namirnica ima visok glikemijski indeks što znači da podiže razinu šećera u krvi, a u konačnici vam izaziva glad brže od drugih namirnica.

Instagram / @oatmeal_stories

Kuhana mrkva
Sirova mrka osim što je super zdrava, također je pogodna i za svaki oblik dijete. Međutim, glikemijski indeks kuhane mrkve znatno je viši te vam toplo savjetujemo grickanje sirove mrkve. 

Instagram / @testkitchen