Povodom Svjetskog dana Malbec vina MIVA galerija vina će obradovati svoje kupce

| Wine and dine |

Malbec World Day prvi put održan je 17. travnja 2011. godine i od tada se svake godine slavi diljem svijeta.

Svjetski dan Malbec vina obilježava se 17. travnja kako bi se obilježio dan kada je predsjednik Domingo Faustino Sarmiento iz Argentine službeno započeo misiju preobrazbe argentinske vinske industrije. Toga dana, davne 1853. godine, zadužio je Michela Aiméa Pougeta, francuskog stručnjaka za tlo, da donese nove sorte vinove loze. U njegovu izboru, uz ostale, bio je i Malbec te je upravo tako sve i počelo.

Pouget je nastavio eksperimentirati s prilagodbom francuskih sorti raznim podnebljima Argentine. Tako se Malbec, koji se brzo prilagodio različitim zemljopisnim područjima razvio čak i bolje nego u izvornoj zemlji Francuskoj te je tijekom mnogo vremena, truda i napornog rada, Malbec postao argentinska vodeća sorta.
Malbec World Day prvi put održan je 17. travnja 2011. godine i od tada se svake godine slavi diljem svijeta upravo taj dan uz mnoštvo raznolikih gastro događaja.
MIVA galerija vina zastupnike je grupacije Moet Hennessy pod kojom su i vina čuvene argentinske vinarije Terrazas de los Andes. Terrazas Malbec Reserva vino navedene argentinske vinarije, čiji su vinogradi smješteni na obroncima Anda, na oko 800 m nadmorske visine te kao takvi predstavljaju jedinstveni terroir regije Mendoza.

Terrazas Malbec Reserva 2017. intenzivne je crvene boje s ljubičastim odsjajima, vrlo voćno i koncentrirano vino, s dugim, elegantnim završetkom. Na nosu se uz izražene arome zrelog crvenog voća poput trešnje i šljive, pronalaze i karakteristične note ljubičica, tamne čokolade te slatkih začina i duhana koje proizlaze iz odležavanja u bačvama od francuskog hrasta. U ustima dobro izbalansirano, svježe, sa zaobljenim taninima i s dobrim potencijalom za odležavanje.

S obzirom na trenutnu situaciju u svijetu uzorkovanu korona virusom, ove godine MIVA galerija vina nije u mogućnosti organizirati planirani događaj povodom Svjetskog dana Malbec vina, ali ideje su sačuvali za sljedeću godinu.

Možete ih posjetiti na njihovoj stranici ili u vinoteci u Ulici grada Vukovara 56 a, a povodom svjetskog dana Malbec vina ovaj i sljedeći tjedan na Terrazas Malbec Reserva 2017. daruju 15% popusta.