Pokloni koji će impresionirati baš svakog foodija

| Wine and dine |

Posuda za pečenje kruha - Sol i papar
Posuda za pečenje kruha - Sol i papar

 Pokloniti nešto posebno osobi koja „brije“ na gastronomiju čini se poprilično lako. No, razmislite li malo bolje – to je popriličan izazov jer takvi tipovi ljudi zapravo imaju pa, više-manje, sve.

Odjednom se čini kao da ne možete nadmašiti njihove prepune kuhinjske ladice i police, kao da svaki tanjur koju su vam servirali nadmašuje ono što se vama čini zanimljivo ili korisno.

Sol i papar - chefs knife
Sol i papar - chefs knife
  1. CHEF'S KNIFE

Dobar i kvalitetan kuhinjski nož, posebno je početak svakog kuhanja, osnovno sredstvo za rad koje se ljubomorno čuva te pažljivo koristi i održava. Nije ga jednostavno ni izabrati – važno je da bude dobro izbalansiran, da jednostavno „sjedne u ruku“, da je oštrica zakovana kroz čitavu ručku. Zatim, treba se odlučiti za japanske ili europske noževe, o tome ovisi kako su obrađeni. No, dobar nož neće iznevjeriti čitavog života, a svaki foodie oduševit će se ovakvim kvalitetnim poklonom. Obratite se za savjet stručnjacima, ali s ovim poklonom ne možete pogriješiti.

Idete li stepenicu više, moguće je na oštricu ili dršku ugravirati i posvetu.

Sol i papar - le creuset flame
Sol i papar - le creuset flame
  1. LE CREUSET POSUDA

Nema foodiea koji bar jednom nije pogledao film „Julie i Julia“, inspiriran životom neponovljive Julie Child. Njeno omiljeno jelo boeuf bourguignon, kojeg je spravljala u crvenoj Le Creuset posudi je festival za nepce. Pa kao i gotovo sve što se sprema u Le Creuset posudama. Gusane posude koje dolaze u raznim veličinama i još više različitih boja dizajnirane su za jednostavnu i svestranu upotrebu. Zahvaljujući kvalitetnom materijalu od kojeg su napravljene, ravnomjerno raspodjeljuju toplinu i zadržavaju je. Mogu se koristiti na bilo kojem izvoru topline, a dugo ju i zadržavaju. Vanjski emajl u boji otporan je na pucanje što znači da Le Creuset posuda nikada ne gubi svoj sjaj. A tek sjaj u očima kojeg ćete izazvati kod svakog foodija koji ju dobije na poklon…

Posuda za pečenje kruha - Sol i papar
Posuda za pečenje kruha - Sol i papar
  1. POSUDE ZA PEČENJE KRUHA

Ima li išta ugodnije od mirisa svježe ispečenog domaćeg kruha? Svaki će foodie prihvatiti izazov i češće se upustiti u izradu ovog pravog „comfort fooda“, posebno ako pri ruci ima posudu koja će koricu napraviti savršeno hrskavom, a unutrašnjost kruha mekanom. Pravi pekač za kruh učinit će čitav proces jednostavnijim i rezultat boljim jer stvaraju pravi stupanj vlažnosti tijekom pečenja te tako osiguravanju savršeno pečen kruh.

  1. PREGAČA

Čini vam se kao poklon za baku ili tetku? Nikako. Pregače su obavezan dodatak u opremi svakog kuhara. A i oblačenjem pregače svaki će se foodie osjećati kao da ulazi u neki svoj svijet, preuzima glavnu riječ u kuhinji. I same pregače su odavno prestale biti dosadne, danas u one prava mala modna remek djela. 

  1. POKLON BON

Olakšajte si muke. Jedan poklon bon kojeg će iskoristiti u dućanu s kuhinjskim gadgetima, opremom i posuđem, u kojem se foodie osjeća kao dijete u dućanu sa slatkišima, savršen je dar.

 U zagrebačkom dućanu Sol i papar, mjestu u kojem je moguće nabaviti «vječne tave» kakve su koristile naše bake, ali i moderna, inovativna, ponekad ekstravagantna kuhinjska pomagala i koje je nezaobilazna lokacija za sve one kojima je kuhinja centar svijeta, naći ćete sve s popisa. I ne samo to, pomoći će vam pronaći savršen dar.

Možete ga naručiti putem web shopa ili sami provjeriti zašto je dvorište u kojem se nalazi već godinama najljepše zagrebačko dvorište i odredište svih zaljubljenika u gastronomiju. 

I ne brinite, foodijima nikad nije dosta kuhinjskih gadgeta ili delikatesa, a u dućanu Sol i papar naći ćete baš sve.