Počinju Slatki gušti - festival slastica na Zrinjevcu

| Wine and dine |

Slatki gušti, festival slastica

S prvim danima proljeća, od 08. do 16. travnja, najljepši zagrebački park Zrinjevac postat će novi dom najpoznatijih zagrebačkih slastičarnica. Čokoladna torta, samoborske kremšnite, šareni sladoledi ili cheesecake u kombinaciji sa slatkim roseom ili muškatom odvest će vas na putovanje osjetila koje će trajati punih 9 dana. U prvim danima festivala, bendovi Ljetno kino i The Frajle će vas rasplesati, a napraviti će se i degustirati i 650 kg teška torta. Slatka šetnica okupit će najbolje izlagače pa ćete moći uživati u raznovrsnoj ponudi slastičarnice Vincek, Amelie, Cukeraj, Le kolač, Torte i to, Manaske, Aida, Sora i Lokum. Cyber funk caffe i Jaffa su tu da Vas osvježe svojim prirodnim sokovima i smoothie napitcima, a za ljubitelje vrhunskih vina dolaze vinarije Dornberg, Vinolicious, Sora i Kupilek te voćne i čokoladne rakije Al Kaprone.

Pripremljen je i šaroliki program koji će vas izazvati da ovaj slatki festival posjetite baš svaki dan. U srijedu, 08. travnja, čeka vas otvorenje festivala gdje če se ispred zrinjevačkog paviljona, uz podršku poznatih lica, razbijati sladoled pinjata napunjenu poklonima za posjetitelje. Tu je i tradicionalni „Tortoboj“ gdje se bira najbolja slastica festivala u sklopu humanitarne akcije, a navečer građane čeka nastup benda Ljetno kino.

Slatki gušti, festival slastica

U četvrtak, 09. travnja, na paviljonu će nastupiti Pepermint klub. Iskusni DJ Robert Mareković i band Johnny & his Rockin' Tunes rasturiti će plesni podij te vas natjerati da zaplešete uz poznatu školu swinga Back to swing i pripremite se za njihov Dolce Vita festival u Rovinju.

U svojem kalendaru rezervirajte i petak 10. travnja jer očekujemo da nam se tad pridružite na Zrinjevcu i  degustirate Podravkinu tortu tešku čak 650 kg!!! Simbolične donacije za tortu namijenjene su za kupnju opreme za Ugostiteljsku školu u Zagrebu, a zabavljat će nas vesele The Frajle.

Subotnju i nedjeljnu špicu zamijenit ćete Zrinjevcem jer šetnica slastica vikendom se ne propušta. Cilj Slatkih gušta je razveseliti i zabaviti, ali i nešto naučiti. Zato će se u suradnji s poznatim blogericama i slastičarimaodržavati i edukativne radionice na kojima će se za svakoga naći ponešto. 

Dragi naši sladokusci željni zabave u gradu, vidimo se na Zrinjevcu od 08. do 16. travnja!