Počinje 3. Salon pjenušavih vina Zagreb

| Wine and dine |

Direktorica #. Salona pjenušavih vina - Marija Vukelić
Direktorica 3. Salona pjenušavih vina - Marija Vukelić

U petak 1. veljače počinje 3. Salon pjenušavih vina Zagreb koji će otvoriti novu zagrebačku vinsku sezonu. Salon će se održati u srcu Zagreba – u Hotelu Dubrovnik, gdje će se na uniformiranim mjestima predstaviti preko trideset ponajboljih hrvatskih i slovenskih te nekoliko stranih proizvođača vrhunskih pjenušavih vina. Poruka i cilj Salona jest širenje svijesti da se pjenušava vina ne piju samo za praznike i svečanosti nego i svaki dan te podizanje razine kulture pijenja pjenušavih vina kroz izobrazbu. Stoga će na Salonu biti organizirane besplatne vođene radionice za posjetitelje. Dio Salona bit će namijenjen ponudi kulinarskih delicija koje se sljubljuju s pjenušavim vinima.

3. Salon pjenušavih vina Zagreb bit će otvoren od 15h – 21h. Cijena ulaznice za posjetitelje iznosi u pretprodaji 120kn, a na dan priredbe 150kn. Ulaznice su dostupne putem sustava Eventim te na svim prodajnim mjestima Eventima ovdje.

Salon u Zagrebu organizirani je po provjerenom modelu iz Ljubljane, gdje se 15.2. 2019. održava 6. Salon penečih vin Ljubljana. Slijedom uspješne suradnje i čvrste veze Zagreba i Ljubljane, organizatori su odlučili ustanoviti međunarodnu mrežu salona pjenušavih vina »Salon of Sparkling Wines« koja će se širiti (prvenstveno po regiji) i povezati prijestolnice putem pjenušavih vina.

RADIONICE na 3. SALONU PJENUŠAVIH VINA ZAGREB:

16:30, dvorana Frankopan: „Hrvatska i Slovenija – prijateljstvo u pjenušavoj čaši“

  1. Nina Levičnik, koordinatorica mreže, i prof. Marija Vukelić, direktorica Salona (najbolji hrvatski i slovenski pjenušaci s međunarodnog ocjenjivanja)

18.30, dvorana Frankopan: „5 stoljeća mlada ljepotica - Gosset Champagne”  (najstarija vinska kuća u Champagni, od 1584.),

Suvad Suwi Zlatić – Suwine.at; najbolji sommelier Austrije 2014, Ambassadeur du Champagne 2015/2016; Vineus Sommelier of the Year 2016