Overnight oats su trenutno hit doručak koji je ujedno i zdrav fin

| Wine and dine |

Kako napraviti popularne overnight oats?

Puno nas puta muči pitanje što doručkovati. Doručak je najzdraviji i najpotrebniji obrok u danu koji nikako ne bismo smjeli preskakati no često u žurbi nemamo vremena za pripremu istog. Overnight oats su upravo zato idealno rješenje za doručak svih onih koji se ujutro žure. Overnight oats su zobene pahuljice odnosno zobena kaša koja se napravi uvečer te koja preko noći treba odstajati u frižideru kako bi ujutro bila spremna za konzumiranje. Ovaj način pripreme zobenih pahuljica je lagan, ukusan i vrlo zdrav.

Kako napraviti popularne overnight oats?

Overnight oats su odlične jer ih možete raditi na razne načine odnosno okus im baš kao i običnoj zobenoj kaši može biti različit. Jedino što je bitno da na pola šalice zobenih pahuljica stavite šalicu mlijeka. Mlijeko može biti po vašoj želji: zobeno, sojino, bademovo, kravlje...

Kako napraviti popularne overnight oats?

Bitno je i da ih zasladite kako ne bi bile bezukusne. Zasladiti ih možete medom, javorovim ili agavinim sirupom. Prema želji možete dodati i sjemenke poput lanenih ili chia sjemenki također u smjesu možete dodati i kakaov prah ili cimet sve ovisno o vašim željama. Dobro sve promiješajte i pustite ih neka odstoje preko noći u frižideru, a ujutro prije nego što ćete ih jesti u njih dodajte voće prema vašoj želji to može biti banana, jabuka, jagode ili bilo koje drugo voće koje vi volite. Olično bi bilo kada bite overnight oats mogli raditi u nekoj posudici ili teglici koju možete zatvoriti odnosno poklopiti kako bi bez problema mogle stajati u frižideru preko noći.