Ovaj ružičasti ananas je stvaran i jestiv

| Wine and dine |

Ova genetski modificirana voćka uzgaja se na Kostariki i Havajima, izmislili su ga inženjeri jednog od najvećih proizvođača ananasa na svijetu Del Monte Fresh Produce, a Američka uprava za hranu i lijekove (FDA) dozvolila je njegovu komercijalizaciju i objavila kao je siguran za uporabu. Ananas postaje rozi tako da se smanjuje proizvodnja enzima i tako se žuti ananas pretvara u ružičasti. U ananasu je razvijen pigment likopen koji se nalazi u rajčicama i lubenicama tako da je potpuno siguran za konzumiranje. Osim što je privlačniji, barem nama, ružičasti ananas  slađi je do standardnog žutog ananasa i zove se „Extra Sweet Pink Pineapple“, a nutritivna vrijednost je vrlo slična običnom ananasu. Da bi se ovo neodoljivo voće usavršilo bilo je potrebno čak 12 godina, a sigurni smo da će smoothieji s ovim ananasom biti još ukusniji, a kokteli najljepši na svijetu.