Ova hrana vas čini gladnima

| Wine and dine |

Instagram / @jelena.marija

Pripazite što jedete, jer vas neka hrana čini gladnima bez obzira na to što ste tek jeli. Donosimo vam 3 stvari koje morate izbjegavati u svojoj prehrani ako želite ostati siti duže vremena.

Da, svima nam se događa! Tek smo jeli, a već nakon pola sata opet osjećamo glad te odlazimo u kuhinju kako bi nešto gricnuli. Kako je to moguće? Donosimo vam 3 stvari koje morate izbjegavati kako bi ova neugodna žudnja za jelom bilo stvar prošlosti.

1. Sokovi i smoothieji
Jutros ste baš pomislili da radite nešto dobro za sebe i svoje tijelo kada ste odlučili umjesto doručka popiti velikoj smoothie ili prirodni sok bogat vitaminima. No, nakon kratkog vremena uhvatila vas je glad. Nemojte se iznenaditi, jer iako su sokovi i smoothieji bogati vitaminima i vlaknima, također sadrže i puno šećera (iako onog dobrog). Šećer uzrokuje da razina šećera u krvi naglo poraste, ali brzinom kojom poraste, također i padne, a za rezultat ostavi glad. Kako bi izbjegli ovu pojavu, svojim smoothiejima dodajte proteinski prah ili maslac od kikirikija, jer ćete ostati siti puno duže.

Istagram / @naturellebynatalia

2. Sushi
Da sushi je zdrav, jer sadrži povrće i ribu. Međutim sushi ipak nije zdrav kako se priča budući da mu je glavni sastojak ipak riža, dok je udio povrća i ribe najčešće nizak. Riža se brzo probavlja te uzrokuje glad, dok nedostatak povrća i ribe koji su puni bjelančevina i vlakana je očit.

3. Bijeli kruh
Napokon jedna namirnica za koji niste iznenađeni da se nalazi na listi. Proizvodi od bijelog brašna nemaju najbolji ugled i to s razlogom. Razina inzulina se podiže instantno nakon konzumacije, a zatim naglo pada te se pojavljuje čežnja za hranom. Radije odaberite proizvode od cjelovitog zrna koji osim što će vas držati duže sitima, također i pomažu pri gubitku tjelesne težine.