Odaberite pizzu umjesto žitarica za doručak

| Wine and dine |

Istagram / @carmushka

Njam njam, pizza za doručak nije samo ukusna, već je i bolja od žitarice. Navečer ste uživali u ukusnoj pizzu, ali niste je pojeli do kraja? Savršeno! Budući da je komad pizze u jutarnjim satima za doručak bolja ideja od zdjelice žitarice.

Nutricionisti iz SAD-a objavili su novu studiju o prehrani. Ispada da je komad pizze jednako zdrav ili nezdrav kao i zdjela žitarica. Obje imaju približno jednaku količinu kalorija.

Razlika: većina kupovnih žitarica za doručak sadrži znatno više šećera nego kvasac i tijesto zajedno s dodatcima na pizzi. Osim toga, nutricionist Chelsey Amer objašnjava da je pizza znatno bogatija proteinima. Što znači da će vam komad pizze zasititi bolje od žitarice. To zauzvrat dovodi do manje želje za hranom.

Instagram / @queenofjetlags

Ali prije no što idete u supermarket po sastojke ili još gore odlučite naručivati pizzu sljedećih osam tjedana, nutricionisti ne misle da je pizza dobra alternativa za doručak u dugoročnom razdoblju. Iako pizza sadrži dobru količinu ugljikohidrata, masti i proteina, na kraju ipak dovodi do povećanja tjelesne težine.

Bolje odaberite mueslije koji ima visoku vlakninu i sadrže orašaste plodove ili sjemenke kako bi povećali unos proteina. Ni u kojem slučaju ne smiju sadržavati dodatni šećer zato dobro pročitajte pozadinu pakiranja. Kukuruzne pahuljice s dodanim okusima i velikim količinama šećera jednostavno su nutritivna pljuska u lice.