Nutricionisti se slažu - ovo je najzdravija priprema jaja

| Wine and dine |

Half Baked Harvest

Jaja su temelj zdrave prehrane neovisno o tome jedete li ih ujutro s tostom ili kao dodatak večernjoj salati. No, kao i s povrćem, postoji bezbroj načina kako ih pripremiti, a neki su recepti daleko zdraviji od drugih.

My Body + Soul tim nedavno je razgovarao s Joelom Ferenom, dijetetičarem i glasnogovornikom australske dijetetičarske udruge, o najzdravijem načinu pripreme jaja. "Poširanje ili kuhanje vjerojatno je najzdravija metoda samo zato što ne dodajemo dodatne masti, već ih samo kuhamo u vodi", rekao je australskom magazinu. "Kajgana je jedan od najmanje korisnih metoda pripreme zbog različitih recepata."

Pečena jaja spadaju negdje u sredini kada je u pitanju zdrava priprema, ovisno o tome u čemu ih pečete. Dovoljna je kap ulja koju možete kistom razmazati po tavi te tako smanjiti unos masti.
Drugim riječima, samo jaje je zdravo, ali dodaci kao što su mlijeko, maslac, vrhnje, sir, i još mnogo toga, nisu. Konzumacija jaja u njihovom najčišćem obliku je najbolji način kako biste se osigurali nutritivno kvalitetan obrok.