Noževi za bolje kuhinjske vještine

| Wine and dine |

Noževi

Svi smo barem jednom čuli za izreku „priprema je pola posla“, a u nastavku vam donosimo ultimativan vodič za odabir pravog noža koji će vam znatno olakšati i ubrzati proces kuhanja.

Dolaskom jeseni dani postaju sve hladniji, želja za toplim obrocima sve učestalija, a raznolikost namirnica sve veća. Zasigurno je kako je jesen izvrsno razdoblje za eksperimentiranje u kuhinji i uživanju u svim čarima koje ona nudi. Za kvalitetno kuhanje potrebne su nam tri stvari: dobri sastojci, precizna tehnika i odgovarajući alat.

Francuska robna marka noževa Fontignac pruža suvremenu interpretaciju klasičnih noževa kako za profesionalne kuhare tako i za amatere. U širokoj ponudi noževa mogu se pronaći savršeno oštri i praktični noževi za raznoliku upotrebu u kuhinji.

Must have svake kuhinje zasigurno je kuharski nož. Riječ je o standardnom višenamjenskom kuhinjskom nožu s oštricom od 200 mm koji se može koristiti za sjeckanje i rezanje gotovo svega što trebate za kuhanje. Santoku nož na japanskom jeziku nosi značenje „tri vrline“ i savršen je za sve zadatke u kuhinji: rezanje ribe i mesa, sjeckanje povrća te mljevenje. Za razliku od kuharskog, santoku ima tanji rub što mu omogućuje preciznije korištenje. Nož za meso namijenjen je za pripremu i rezanje svih vrsta mesa, a kuhanje za ljubitelje mesa pretvara u istinski užitak. Maštate o savršeno izrezanom odresku? Bez brige, rješenje donosi set od dva noža za odreske s oštricom od 155 mm. Neizostavan klasik kojeg pronalazimo u svakom kućanstvu je nož za kruh. Njegova precizno nazubljena oštrica omogućuje lakše rezanje svježe pečenog kruha i hrskave korice. Univerzalni nož uvijek je dobro imati u kuhinji jer je praktičan i omogućuje rezanje mnogo toga, dok je nož za guljenje savršen za guljenje, urezivanje i rezanje sitnih sastojaka. Kako bi vaši noževi ostali očuvani i služili vam godinama, pohranite ih u odgovarajućem stalku od bambusa na siguran i jednostavan način.

Upustite se u novu kulinarsku priču uz svoje favorite iz Fontignac kolekcije noževa. Prikupljanjem naljepnica na Petrol i Crodux prodajnim mjestima ostvarujete do 82% popusta na vrhunsku liniju Fontignac noževa. Akcija traje od 3. listopada 2022. do 22. siječnja 2023., a prikupljene naljepnice možete unovčiti sve do 5. veljače 2023. Naljepnice od sada možete prikupljati i digitalnim putem u aplikaciji Na putu, a ukupan broj prikupljenih naljepnica vrlo jednostavno provjerite u izborniku Petrol klub. Također, možete kombinirati fizičke i digitalne naljepnice te tako još lakše ostvariti popuste na kolekciju noževa Fontignac.

Više o svim uslugama i akcijama koje nude Petrol i Crodux pronađite na petrol.hr i ne zaboravite uživati u kulinarskim čarima koje donosi jesen!