Novosti u kultnom zagrebačkom japanskom restoranu

| Wine and dine |

Takenoko, vrhunski japanski restoran smješten u strogom centru Zagreba,  mjesto je koje uvijek iznova iznenađuje svojim originalnim i neočekivanim kombinacijama prepunih uzbudljivih i egzotičnih okusa. Omiljen je od strane publike, koja ga vjerno pohodi od njegovih samih početaka, ali i od strane struke i renomiranih gastronomskih stručnjaka, od kojih je tijekom godina primio brojna priznanja i nagrade. Za popularnost Takenoka uvelike je zaslužan renomirani tim chefova Motochiko Mochizuki, Mario Starman, Mario Obrovcac i Nenad Stošić, koji stvaraju prave male gastronomske čarolije, pokazujući tako svu raskoš svog nepobitnog kulinarskog talenta. 

File zubaca

S dolaskom proljeća i sve toplijih dana, meni u Takenoku osvježen je novim jelima, s prizvukom sezonskog, laganog i nevjerojatno ukusnog. Glavna nit vodilja prilikom osmišljavanja jela, koja će bez sumnje osvojiti nepca gostiju, bila je originalnost i spajanje naizgled nespojivog. Tako je jedno od novih proljetnih jela Uramaki losos sa prepeličjim jajima. Sjajna kombinacija riže, dimljenog lososa, svježeg avokada, hrskavog krastavca i kremastog Philadelphia sira obogaćena je nježnim china rose klicama i moćnim prepeličjim jajetom. Ljubitelje odličnog tradicionalnog vijetnamskog jela pod nazivom pho, razveselit će vijest kako je njegova riblja inačica uvrštena u stalni meni.

Uramaki losos s preplečjim jajima

Seafood pho aromatični je riblji ramen od svježeg škampa, svježih vongola, okruglica od Black tiger kozica i tapioka rezanaca. Od ostalih ribljih noviteta na meniju još se izdvajaju prekrasne Jakobove kapice s touile-om od sipe, s kokosovim mlijekom, Black tiger kozicama i prahom cikle, Maguro yukhoe (tuna tartar) – interesantan spoj tune, kruške, tosta, indijskog oraščića i sezamovog ulja, File zubatca, lagano proljetno jelo koje se sastoji od tortelina rakovice, biska, zubatca, svježih kamenica i svježeg škampa, sjajno povezanih miomirisnim umakom od bijelog vina i ulja peršina te Sashimi od škampa, obogaćen sjeckanim daikonom, mixom algi i tradicionalnim japanskim umakom načinjenim od ukiseljenih šljiva i popularnog sake-a. 

Jakobove kapice s touile-om od sipe

Za one koji više preferiraju jača, mesna jela, tu je Biftek s Torchon guščjom jetrom. Najmekši i najsočniji komad mesa mariniran je u čak 5 različitih začina, poslužen s vrhunskom torchon guščjom jetrom, gelom od cikle, prahom od crnog luka i bogatim francuskim smeđim umakom Bordolaise.

Biftek s guščjom jetrom

Pozdravite dolazak mnogima najdražeg godišnjeg doba i nagradite svoje nepce čudesnim proljetnim okusima dalekog Japana sa štihom modernog Mediterana, uživajući pritom u elegantnom i profinjenom interijeru te relaksirajućoj atmosferi. 

Sashimi od škampa