![](https://wall.hr/cdn/uploads/850x/2022/11/9f0d1650/c8cd9a71-da74-4d2c-9def-081e3342905c.jpg)
Nakon tri godine gostovanja na gastro festivalima, Institut za burgere by Mate Janković odlučio je pronaći svoj kutak na zagrebačkoj Trešnjevci u Ozaljskoj 12. Pod budnim okom Jankovića pripremaju se slasni burgeri, a svi će moći pronaći nešto po svom okusu i ukusu.
![](https://wall.hr/cdn/uploads/850x/2022/11/9615daf6/665e2fbe-617c-4974-9864-e95f5fc80b64.jpg)
Klasičari će guštati u osnovnim okusima burgera bez puno dodataka, oni skloni novitetima zagrist će u smash varijantu, vegetarijanci će odabrati svoga favorita, spravljenog od riže i crvenog graha, ljubitelji piletine pronaći će sočni obrok koji zove na još, a prekaljeni gurmani probat će signature burger Mate Jankovića. Svi burgeri dostupni su u običnom i u brioche pecivu. No, osim već poznatog kuhara, svakako treba spomenuti i Matinog partnera, Ivana Badžeka, koji se pobrinuo za uređenje prostora i vođenje poslovanja, a velik je zaljubljenik u burgere i u kuhanje.
![](https://wall.hr/cdn/uploads/850x/2022/11/3595d9c3/20221111-114429.jpg)
Sami kisele sve povrće koje koriste u pripremi hrane, a nabavljaju ga na lokalnim OPG-ima, poput mrkve, rotkvice, paprike, no pripremaju još neka iznenađenja.
![](https://wall.hr/cdn/uploads/850x/2022/11/35e94fbb/d44e75ac-8eb7-4772-929e-96723759ec6a.jpg)
Budući da su i sami food entuzijasti, upravo razrađuju i koncept gostovanja drugih burger znalaca i poznatih kuhara, kako bi svojim gostima mogli ponuditi raznoliki izbor mnogima omiljene hrane. Institut za burgere doista je “funky place”, oslikao ga je graffiter Krešo Golubić, a svojim ilustracijama vizualno skockao Roman Pokos. Radno vrijeme je svakoga dana osim nedjelje od 11 do 23 h.
![](https://wall.hr/cdn/uploads/850x/2022/11/2ec52dde/cc45aa51-1479-4075-9910-6b3396f4e686.jpg)
![](https://wall.hr/cdn/uploads/850x/2022/11/6312ee6a/2362cf6d-cce0-4b5f-be61-26761d6a06f2.jpg)
![](https://wall.hr/cdn/uploads/850x/2022/11/c3ca8496/3b10965a-c071-4502-813d-70999b634e3f.jpg)