Nove jesenske delicije zagrebačkog restorana Balon

| Wine and dine |

Restoran Balon

 Pomalo uspavanu i tihu zagrebačku restoransku scenu ove jeseni budi prepoznatljiv i prodoran Balonov gastro vokal.

 Jesenji repertoar obogaćen je ponudom novih autorskih jela mladoga gastro šansonijera Stipana Iličića, južnjaka kojem je ljubav dodijelila zagrebačku adresu, a restoran Balon mjesto chefa.
 Osim pomno odabranih autorskih a la carte jela, tu je i dnevna ponuda jela temeljenih na autohtonim, sezonskim i svježim namirnicama naših provjerenih OPG-ova, pomno biranih na gradskim tržnicama.

 Balonova jesenska ponuda zapravo je fuzija tradicionalne gastro ostavštine i inovativnog kulinarskog pristupa namirnicama.  

 Chef se igra kombinacijom obično-neobičnih začina, inovativnim tehnikama pripreme hrane, a posebnu pažnju posvećuje vizualnom dojmu specijaliteta. Majstor je slatko-slanih okusnih kombinacija koje obožava držati u balansu kako ne bi prevladale osnovni okus namirnica i kako se ne bi ogriješio o Balonovu prvu zapovijed - „jelo mora biti fino!”.

Chef Stipan Iličić iz restorana Balon
Chef Stipan Iličić iz restorana Balon

 „S veseljem mijenjam jelovnik, ali okusi su nam uvijek na prvom mjestu jer smo svoje goste razmazili kombinacijom finih jela i dobrih ukusa” rekao nam je Chef Stipan Iličić koji je svoje kuharsko iskustvo stjecao u nizozemskom restoranu s 3 Michelinove zvjezdice. U krvi mu kolaju tradicionalni dalmatinski mirisi i okusi, a u srcu njeguje ambiciju da zajedno sa svojim timom Zagrebu podari jedno posebno gastronomsko odredište.

Fina hrana postala je Balonov zaštitni znak i standard, uporište koje gost prepoznaje i nagrađuje povjerenjem. Stipan inspiraciju za svoja jela nalazi u prirodi, a ove jeseni najzanimljivije su mu bundeve koje uživa pripremati na različite načine, od rižota do sladoleda.
 Ove jeseni u Balonu možete kušati i pravi oblizek – dalmatinski pršut Pasquale koji je odležao čak 24 „pršutna” mjeseca, a ova delicija već je krenula osvajati nepca domaćih i stranih gostiju.

 U Balonu su ove jeseni svoja posebna mjesta zauzela jela sa žlicom, s dozom nekih dobrih starih vremena. Njih s posebnom ljubavlju spravlja cijeli kuharski tim koji se slaže da je najvažniji začin dobre kuhinje dobra timska atmosfera i puno ljubavi i predanosti u tome što radiš. Od ljubavi sve kreće, ljubav je ta koja razoružava i zadržava gosta.

 „Baviš li se uslužnom djelatnošću, osiguraj da se ljudi u restoranu osjećaju dobrodošlo i ugodno” moto je to voditelja Balona, Alena Latinovića koji već godinama u tome i uspijeva.

 Novi jelovnik zaokružuje i dopunjena vinska karta s pažljivo odabranim izborom vrhunskih i kvalitetnih hrvatskih i inozemnih vina, koktela i džinova te besprijekorna, profesionalna usluga.