Nova Madarazzina vina nadahnuta vjetrom

| Wine and dine |

Vinarija Madirazza ima nova vina nadahnuta hrvatskim vjetrovima - dingač pošip

Na Pelješcu nije lako izaći iz tradicionalne filozofije u proizvodnji vina. Treba puno odlučnosti, vjetra u licu i kostima da "izvitri" iz čovjeka ono što se uči o proizvodnji vina od dida i oca. Ne, nisu napustili tradiciju i zanemarili staru filozofiju. Samo su imali želju ponuditi tržištu drugačija vina. Zadržali su one zlata vrijedne tajne vinogradarstva i odabira grožđa, odbacili ono što im se nije sviđalo. Krenuli su za svojim vizijama, sa željom da naprave vina po svome. Za svoj gušt. I uspjeli su!

Vinarija Madirazza ima nova vina nadahnuta hrvatskim vjetrovima - dingač pošip
Vina Madirazza nadahnuta vjetrom

Nova prestižna Madirazzina vina nadahnuta su vjetrom. "Zašto vjetrom?" upitali smo gosp. Brunu Markovića, zastupnika za vina Madirazza.

"Vjetar svojom snagom kreira sudbine čovjeka i vina. I samo ponekad, na rijetkim mjestima, voljom prirode i dodirom vrijednih ruku, sve se uklopi u gotovo nestvarno savršenstvo i karakterno vino. Nadamo se da ćete podijeliti s nama užitak ispijanja vina nadahnutog vjetrom" - rekao nam je gosp. Marković.

9 Bf Tramontana Celler selection je vino koje je nastalo selekcijom grozđa i kupažiranjem vina iz najboljih bačava Tramontane 9Bf. Dingač je za višegodišnje odležavanje i pokazat će se u punom sjaju tek kroz 5-7 godina od berbe, a ipak je spreman za piti već i sada. Neprobojne, tamne, gotovo crne boje, iz voćnih slasnih aroma zrelog tamnog voća, a u čaši se otvaraju mirisi makije, papra i čaja koje u ustima prelaze u voćne senzacije zrelih trešanja i prosušenih šljiva.


8Bf Garbinada Celler selection je pošip dobiven sekciom grožđa s najboljih položaja Smokvice na Korčuli. Vino je dozrijevalo u biranim hrastovim bačvama kako bismo postigli nenaglašene, ali prisutne note barrique-a.  Vinom dominiraju voćne arome citrusa, grejpa i suhog livadnog cvijeća. Na jeziku kremasto, zaokruženo s dugim završetkom.


Vino je dostupno u bocama 0,75, magnum te dupli magnum.