Neobična salata s rajčicama i lubenicom

| Wine and dine |

Neobična salata od rajčica i lubenice

Salata napravljena od rajčica i lubenice doista zvuči neobično, no riječ je o iznimno osvježavajućem i šarenom jelu idealnom za obiteljska okupljanja i ljetne piknike. Kako ne biste ostali samo na ovim dvjema namirnicama, evo popisa svega ostaloga što vam je potrebno za ovu savršenu i zanimljivu ljetnu salatu za 4 osobe.

  • rajčice
  • lubenica
  • ovčji feta sir
  • svježi bosiljak
  • ekstradjevičansko maslinovo ulje
  • vinski ocat
  • sol 
  • papar
  • ukiseljeni crveni luk (ako ga ne možete nabaviti za njega vam je potreban 1 crveni luk, tanko narezan, pola šalice jabučnog octa, 1 šalica tople vode, 1 žličica šećera i 1 i pol žličica soli)

Narežite rajčice na osmine, a lubenicu na kockice veličine 2,5cm x 2,5 cm te ih ostavite sastrane. U posebnu posudicu umiješajte ekstradjevičansko maslinovo ulje i vinski ocat, a zatim u 4 različite posude rasporedite ranije narezane rajčice i lubenicu te ih začine solju i paprom. Nakon toga polijte salatu uljem i octom te na vrh stavite razmrvljeni ovčji feta sir, narezane komade svježeg bosiljka i ukiseljeni crveni luk.

Ako nemate ukiseljeni crveni luk, evo kako ga napraviti:

Pomiješajte jabučni ocat, vodu, šećer i sol sve dok se ne otope u potpunosti na toplini te ih zatim maknite s iste. Umetnitee tanko narezani crveni luk u staklenku te ulijte vruću mješavinu u nju. Staklenku ostavite na sobnoj temperaturi minimalno 1 sat. Najbolje bi bilo kada biste staklenku zatvorili i ostavili je hladnjaku minimalno jedan dan.