Nekoliko novih restorana upotpunilo je zagrebačku gastro scenu - otkrijte koji su to

| Wine and dine |

Ispred nas je jedna gastro uzbudljiva jesen u Zagrebu jer otvorilo se puno novih restorana

Prošle skoro pa dvije godine nitko ne živi normalno. Svi smo se morali prilagoditi novom normalnom kojeg je prouzročila pandemija koronavirusa. Nitko me nije lako no ugostiteljska grana zaista je pretrpjela mnogo. Prošle skoro pa dvije godine bile su nevjerojatno teške za sve ugostitelje zbog silnih zabrana rada. Mnogi taj dugi period u kojem su morali zatvoriti svoja vrata financijski jednostavno nisu mogli izdržati te su se ugasili odnosno zatvorili.
Usprkos svim nedaćama koje su snašle ugostiteljski svijet pojedini su skupili hrabrosti te su odlučili obogatiti zagrebačku gastro scenu s nekoliko vrlo zanimljivih i drugačijih restorana. To su vijesti koje su nas jako razveselile jer osim što smo veliki foodie, ovaj val otvaranja novih restorana nam ipak ulijeva nadu kako će se život vratiti starom normalnom. U nastavku možete otkriti nove restorane na zagrebačkoj gastro sceni.
1. Tapas bar by Mate Janković
Poznati hrvatski chef najavio je skorašnje otvaranje tapas bara u centru Zagreba. Tapasi će biti inspirirani hrvatskom kuhinjom, a uz njih ćete moći popiti autohtone sorte vina.
2. Chicken House
Chicken House smjestio se u Draškovićevoj, a na meniju možete pronaći tridesetak jela napravljenih od svih dijelova piletine.
3. Gyotaku
Novo sushi mjesto u gradu odnosno više mjesta jer se Gyotaku otvorio na više lokacija u Zagrebu.
4. Sopal
U Teslinoj ulici smjestio se bistro chefa Marka Turkovića koji za relativno male novce nudi vrhunska jela poput tatarskog bifteka ili pečene prepelice.
5. Asia Gold
Asia Gold u Green Gold centru možda je i jedini restoran koji nudi all you can eat buffet za 70-tak kuna.
I mnogi drugi restorani su otvorili svoja vrata poput Beštije, Zlinja, Frida Bistroa, Food Division-a, Matrix-a... I svakako su vrijedni posjeta.