Nedjeljni desert: Mljac kolač od kokosa!

| Wine and dine |

Mljac kolač od kokosa
Mljac kolač od kokosa

Vrijeme pripreme: 30-ak minuta

Vrijeme pečenja: 30 minuta

Četvrtasti kalup promjera 20x30 cm
Biskvit:

  • 4 bjelanjka
  • 25 dag šećera
  • 15 dag kokosa

Preljev:

  • 2 žlice kakaa
  • 2 žlice šećera
  • 1 žlica instant kave (Nescafe)
  • 10 dag čokolade (za kuhanje ili mliječne)
  • 4 žlice mlijeka

Krema:

  • 1/2 l slatkog vrhnja za šlag
  • 1 puding od vanilije

Zagrijte pećnicu na 160C. Izmiješajte bjelanjke sa šećerom pa dodajte kokos i promiješajte. Sipajte smjesu na masni papir u kalup i pecite oko pola sata. Probajte vilicom da li je gotov.  Na pari rastopite sve sastojke za preljev, dobro ih izmiješajte i prelijte preko ohlađenog biskvita. Slatko vrhnje za šlag izlijte u posudu za miksanje i dodajte puding u prahu. Miksajte par minuta dok ne dobijete gustu kremu.
Premažite kolač i ohladite ga u hladnjaku.

Mljac kolač od kokosa
Mljac kolač od kokosa