Narežite luk bez suza

| Wine and dine |

Luk

Lutajući internetom pronašli smo nekoliko neobičnih prijedloga kako izbjeći plakanje prilikom rezanja luka. Od stavljanja zaštitinih (ili skijaških) naočala do priča naših baka koje nalažu da moramo zapaliti svijeću prije nego krenemo s rezanjem - svaka opcija čudnija od druge, no ni jedna zapravo ne riješava problem.

Ako izbjegavate rezanje luka zbog straha od nadraženih očiju, možda smo pronašli način kako to činiti bez suza. Ono što je najzanimljivije jest to da je riječ o iznenađujuće jednostavnom rješenju. Najbolji dio? Ono ne zahtijeva kupnju gadgeta i ne morate nositi čudne naočale, već koristite stavku koju već imate u zamrzivaču: led.

Led je ključ koji sprječava suze od luka - držite kocku leda u ustima dok režete luk kako biste spriječili suze. Kod nekih ljudi, komad kruha u ustima također može funkcionirati. No, o čemu je zapravo riječ Neki kažu da iz razloga što imamo nešto ustima dišemo kroz usta te tako uvlačimo plinove iz luka i ne iritiramo oči.

Ako niste uvjereni u ovu metodu, neki kuharski forumi predlažu drugi jednostavan način. Ostavite luk u zamrzivaču 10 do 15 minuta prije rezanja kako bi smanjili količinu kiselih enzima koji se ispuštaju u zrak.