Napravite sami svoju proteinsku pločicu

| Wine and dine |

Zašto se mučiti oko pripreme vlastite proteinske pločice kada u trgovinama postoje cijeli odjeli posvećeni tome? Postoji doista dobar razlog. Kupljena proteinska pločica vas može dovesti u zabludu jer se pod istim imenom nude i proizvodi koji u svom sastavu imaju tone nezdravih procesuiranih sastojaka. Ako ste savjestan čitač deklaracija (apsolutna preporuka) ustanovit ćete da su mnoge kupljene proteinske pločice pune soli i šećera. Na sreću postoji sistem kako razlučiti dobre od navodno dobrih i to po broju sastojaka. Marka koja sadrži od 4 do 7 sastojaka (i to onih za koje ste čuli i znate ih izgovoriti) su najsigurniji, dok su one proteinske pločice koje sadrže više od 20-ak sastojaka uglavnom pune konzervansa.

Drugi razlog zašto načiniti vlastitu pločicu? Jednostavnost! Potrebna je samo šaka vama poznatih sastojaka i jednostavna priprema. Danas vam donosimo ekskluzivan recept koji sadrži samo šest sastojaka koje možda već imate na policama kuhinje - radi se o čokoladi, bademima i kokosu. Dobra vijest, zar ne?

Fino ukomponirana sjajna čokolada oplemenjena bademovim maslacem i aromatizirana kokosovim uljem bit će izvrstan izvor za brzi povrat energije nakon dugog poslovnog dana ili poslije napornog treninga. Načinjena je od prvoklasnih, prirodni cjelovitih uglavnom organskih sastojaka pa se ne morate brinuti što dajete svome tijelu. Da skratimo! U receptu koji slijedi naučit ćete kako bez po' muke načiniti svoju prefinu i zdravu proteinsku pločicu. Zabavite se i naravno u slast!

Sastojci:

  • 1 šalica bezglutenske valjane zobi
  • 2 žlice chia sjemenki
  • 1/4 šalice sjeckanih badema
  • 1/4 šalice kokosovog ulja
  • 1/2 šalice organskog bademovog maslaca
  • 2 žlice čokoladnih proteina u prahu

Upute:

1. Pomiješajte zob, chia sjemenke i sjeckane bademe.
2. U zasebnoj zdjeli umutite kokosovo ulje, bademov maslac i protein u prahu dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
3. Kombinirajte zob, chia sjemenke i bademe u smjesu dok sve ne postane ravnomjerno.
4. Posuda veličine 20 x 20 centimetara obložite s papirom za pečenje, sipajte smjesu u istu i distribuirajte je ravnomjerno po površini.
5. Pokrijte papirom za pečenje i stavite u hladnjak na četiri sata. Izrežite na kvadrate. Čuvajte ostatke u hladnjaku.
Recept daje 10 pločica.