Napravite čips od jabuka s cimetom!

| Wine and dine |

Čips od jabuka
Čips od jabuka s cimetom

Evo nešto zdravo i fino, čips od jabuka s cimetom!

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme pečenja: 2 sata

  • 4 jabuke (Zlatni delišez)
  • 2 žlice mljevenog cimeta
  • 2 žlice šećera

Jabuke operite, obrišite, okruglim nožićem im izvadite srčiku, ostavite im kožu i narežite ih na tanke šnitice tako da u sredini ostane rupa. Zagrijte pećnicu na 200C. Na četvrtasti kalup iz pećnice stavite masni papir za pečenje i rasporedite šnitice jabuke (pazite da se ne preklapaju). Posipajte s cimetom i šećerom. Pecite oko 2 sata dok ne postanu smeđe i uglavnom suhe. Ako su šnite malo deblje, pecite 2 i pol sata. Ohlađene poslužite.

Prema želji šećer možete i preskočiti.

Čips od jabuka
Čips od jabuka s cimetom