Napokon, sladoled koji se ne topi

| Wine and dine |

Japanski centar za razvoj istraživanja bioterapije stvorio je sladoled se ne topi.

Do ovog otkrića znanstvenici su došli sasvim slučajno dok su eksperimentirali s polifenolom. Polifenol, fitokemikalije iz bilja, koje inače imaju funkcionalnu vrijednost za ljudski organizam, u ovom slučaju izvučen je iz jagode. Polifenolna tekućina ima svojstva koja otežavaju odvajanje vode i ulja tako da hrana koja ga sadrži ima mogućnost dulje zadržati izvornik oblik i teže ga je otopiti. Sladoled koji se prodaje u Kanazwa Iceu zadržao je oblik i nakon što su ga 5 minuta pokušavali otopiti sušilom za kosu. Sladoled se naravno naposljetku topi, ali nećete ga po ovim vrućinama morati brzo jesti kako bi spriječili razlijevanje po odjeći i rukama. Ova inovacija došla je točno u vrijeme kada se planet zagrijava alarmantnom brzinom.