Najskuplji hot dog na svijetu

| Wine and dine |

230 Fifth, New York
230 Fifth, New York

Taman kad smo pomislili da nema više jela koje bi Amerikanci mogli napraviti najskupljim, stigla nam je vijest o najskupljem hot dogu na svijetu. Ne bi vjerovali, ali u njujorškom loungeu 230 Fifth možete pojesti hot dog po cijeni od 2,300$.

Kako je moguće da jelo koje na štandovima samo par metara od ovog rooftopa košta par dolara dostiže tako visoku cijenu? Odgovor je u sastojcima. Meso je napravljeno od mramorne Wagyu govedine, sušene 60 dana s dodatkom crnih tartufa. Meso se nalazi u francuskom pecivu brioche, premazano maslacem od tartufa, W kečapom i senfom uvezenim iz Francuske. Hot dog je nadalje preliven karameliziranim lukom koji su kuhani u Dom Perignon šampanjcu i stogodišnjim balsamicom (od 389$). Sljedeći preljev je domaći kiseli kupus pirjan sa šampanjcem u vrijednosti od nekoliko stotina dolara i pomiješana s najboljim kavijarom u SAD-u. Na vrhu hot doga nalazi se od kiselih krastavaca i svjetlucavim zlatnim listićima.

Pohvalno je što 230 Fift ne zarađuje na ovom jedinstvenom hot dogu već sav prihod poklanja City Harvestu, dobrotvornoj organizacija posvećenoj hranjenju siromašnih muškaraca, žena i djece na području New York Citya. Nevjerojatno je da prodaja samo jednog hot dog pomaže nahraniti nevjerojatnih 9.200 ljudi.

Hot dog
Hot dog