Najskuplji burger na svijetu

| Wine and dine |

Najskuplji burger na svijetu

Njujorški Serendipity 3 restoran ponovo oduševljava svojim orginalnim, ali nimalo jeftinim kulinarskim delicijama. Ovaj put restoran je napravio najskuplji hamburger na svijetu prema Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda. Vjerovali ili ne, ovaj hamburger košta vrtoglavih 295 dolara. 
Burger koji je smišljen u čast Nacionalnog mjeseca hamburgera (ili ti svibnja), sastoji se od posebne japanske Waygu govedine prožete s 10 različitih bilja, maslaca od bijelih tartufa začinjenih s Salish Alderwood dimljenom pacifičkom morskom soli. Na vrhu je nezaobilazni cheddar sir, ručno izrađen i čuvan u špilji poznatog proizvođača sira Jamesa Montgomerya iz Somerseta u Engleskoj. Dio burgera su i obrijani crni tartufi, pržena prepeličja jaja, blini, vrhnje, Kaluga kavijar i rolada od maslaca i bijelih tartufa. Nimalo ekstravagantno, zar ne?
Završni dodir? "Fleur de Lis" čačkalica od čistog zlata i dijamanata koju je dizajnirao svjetski poznata draguljarska kuća Euphoria iz New Yorka. Ono što nas oduševljava je činjenica da Serendipity nema cilj zaraditi na ovom ekstravagantnom jelu već svu zaradu donira Bowery Mission, koja brine o beskućnicima i gladnim Njujorčanima. Bravo!