
Ako ste ljubitelj bogatih, mekanih i čokoladnih browniesa koji se tope u ustima, onda je ovo recept za vas! Ovi fudgey browniesi imaju savršenu kombinaciju hrskave korice i sočne unutrašnjosti, a dodatak espressa i tamne čokolade podiže okus na novu razinu.

Sastojci:
• 9 srednjih jaja (sobne temperature)
• 425 g neslanog maslaca
• 100 g čokolade u pločici (nasjeckane i pomiješane u smjesu)
• 280 g poluslatke čokolade (otopljene)
• 1,5 žlica mljevene espresso kave
• 190 g glatkog brašna
• 560 g bijelog šećera
• 165 g tamno smeđeg šećera
• 3,5 žličice ekstrakta vanilije
• 3 žličice soli
• 135 g kakao praha

Priprema:
1. Pripremite kalup – Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite četvrtasti kalup (otprilike 23x23 cm) papirom za pečenje.
2. Otopite čokoladu i maslac – U zdjeli na pari ili u mikrovalnoj otopite i "zasmeđite" maslac pa dodajte čokoladu za kuhanje, mljeveni espresso i 1/3 kakao praha, otopite sve zajedno pa ostavite da se malo ohladi.
4. Dodajte jaja i šećer – U drugu zdjelu dodajte šećer (za bolju teksturu pomiješajte bijeli i smeđi šećer). Dodajte jaja jedno po jedno, pa sve zajedno umutite te dodajte ekstrakt vanilije i malo soli. Smjesa treba postati glatka i sjajna.
5. Pomiješajte prethodno otopljenu smjesu od čokolade sa smjesom od jaja i šećera dok se sve ne sjedini.
6. Dodajte nasjeckanu čokoladu – Lagano umiješajte nasjeckane komadiće tamne čokolade kako bi se stvorili bogati čokoladni džepovi u browniesima.
7. U smjesu dodajte i prosijano brašno i ostatak kakao praha te miješajte dok se sve ne sjedini.

8. Izlijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite na 180°C 35-40 minuta, okrećući kalup na pola pečenja.
9. Ohladite i poslužite – Ostavite brownies da se ohlade prije rezanja, barem 25 minuta kako bi zadržali svoju mekanu strukturu.
