Najbolje namirnice koje će pomoći vašem organizmu

| Wine and dine |

Važno je znati koje namjernice su dobre za vas, a koje ne. Donosimo vam popis namirnica koje su iznimno hranjive, a istovremeno pomažu u borbi s bolestima!

Zeleno povrće je jedan način borbe protiv tipa-2 dijabetesa. U zeleno povrće se ubraja kelj, zelena salata i špinat. Špinat ne sadrži toliko željeza koliko se ranije mislilo, ali je još uvijek bogat antioksidansima, vitaminima I drugim hranjivim tvarima, poput kalcija, folne kiseline i selena. No, pripazite da ne prekuhate zeleno povrće jer će izgubiti većinu tih hranjivih sastojaka.

Jabuke će zaista smanjiti broj posjeta liječniku. Antioksidansi u njima bore se protiv slobodnih radikala, štetnih tvari u tijelu koje uzrokuju bolesti. Studije su pokazale kako jedna jabuka na dan može smanjiti razinu štetnog LDL kolesterola i povisiti razinu dobrog, HDL kolesterola.

Avokado sadrži visoke razine kalija, mnogo više od banana. Bogat je vitaminima B, K i E te visokim količinama vlakana. Iako je bogat masnoćama, radi se monozasićenim masnoćama koje su potrebne vašem tijelu.

Korijen Batata koji je izvrsni izvor vitamina A, B i C, složenih ugljikohidrata, vlakana, beta-karotena i bjelančevina.

Kaša je hrana bogata B vitaminom, folijantima, omega 3 masnoćama, kalijem, vlaknima koja se tope u vodi i složenim ugljikohidratima. Pozitivne strane kaše su niska razina kolesterola, sporija i temeljitija probava te bolje zdravstveno stanje.

Vitamin C se ne nalazi samo u agrumima. Čak I mala porcija brokule sadrži 100% dnevne doze vitamina C koja vam je potrebna.

Bademi su bogatim vitaminom E, željezom, magnezijem, kalcijem i vlaknima. Bademi održavaju nisku razinu kolesterola. Grickajte manju količinu tijekom dana kako biste bili siti, a pri tome ne biste se udebljali. Bademi održavaju I zdravlje vašeg srca te smanjuju mogućnost pojave bolesti srca i raka.

Ribe sadrži Omega-3 masne kiseline koje su dobre za mozak i srce. Ulje riba poput lososa, sleđa, sardina, pastrva ili inćuna je puno dobrih omega 3 masnoća te vitamina A i D.

Borovnice su male snažne bobice snažne u borbi s prekomjernom težinom, a istovremeno su bogat izvor vlakana i antioksidansa te polifenola. Polifenoli sprječavaju gomilanje masnoća u stanicama tijela.

Pšenične klice su bogate vitaminom E, masnim kiselinama, folijantima, tiaminom, cinkom i vlaknima. S obzirom na to da sadrže toliko hranjivih tvari, dodatak istih vašoj prehrani će vašu prehranu učiniti zdravijom i uravnoteženom.