Na Food Film Festivalu Zagreb gradonačelnik Zagreba pripremio štrudl sa sirom

| Wine and dine |

Na Food Film Festivalu Zagreb sponsored by Coca-Cola jučer je bilo jako veselo! Kuhali su mnogobrojni poznati, a FFFZ posijetili su i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić koji je pripremio štrudl sa sirom te direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Gradonačelnik Bandić je izjavio kako se nada da će ovaj festival sljedeće godine trajati još barem dva dana duže te da će ga do nedjelje, do kada traje, sigurno još barem jednom posjetiti. Martina Bienenfeld naglasila je kako je TZGZ ponosna na ovaj festival: S Food Film Festivalom Zagreb pokazujemo kako je Grad Zagreb ozbiljna turistička destinacija i posebno mi je drago što od organizatora čujem kako ga je posjetio veliki broj turista sa svih strana svijeta. Kombinacija dobre hrane, zagrebačke kuhinje i njenih kreativnih gastro koncepata, filma i zabave definitivno obogaćuju turističku ponudu Grada Zagreba čime stajemo uz bok velikim europskim metropolama. Ponosni smo što je rujan u Zagreb obilježen brojnim festivalima koji našim turistima garantiraju kvalitetno provedeno vrijeme u našem gradu.

Direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld

Cjelodnevni jučerašnji program vodio je senzacionalni i nepredvidivi Mario Petreković koji je zabavljao i mlade i stare i na „svoj fiksni telefon“ cijelo popodne komunicirao s gradonačelnikom da vidi na koju će točno radionicu stići i što će kuhati.

Mario Petreković

Na radionici PIK Vrbovca podijeljeno čak 10 kila kobasica!

Na radionici PIK Vrbovca, u dvoboju dva kuhara, Marka Lučića iz PIK Vrbovca i Daria Lide iz Majstor kuhar Akademije, za nijansu pobijedu je odnio Marko Lučić, a zajedno su podijelili preko 10 kila kobasica. U dva sata, poznati kuhari Dario i Marko pripremili su toliko hrane i nahranili toliko posjetitelja da su neki i po nekoliko puta ponovo stajali u dugačkom redu i čekali na repete. Savršene ljute kobasice, a posebno one beljske s komadićima slanine i sira te kobasice u lisnatom tijestu sa sezamom, uz prefine priloge: džem od luka, košnice od pire krumpira, umak od gljiva, dinstano zelje sa špekom i šalšu, oduševile su sve prisutne.  

U gastro dvoboju poznatih by Vindija kuhao i Milan Bandić!

U Vindijinoj radionici koja je slijedila, kuhali su mnogi poznati - Nives Čanović, Tatjana Jurić, Vanja Mamić, Orlando Lopac, Darko Janeš i Vesna Orlovac.

Orlando i Tatjana Jurić pripremali su Krilko pileće batačiće u medu, s kikiriki putrom i mladim lukom, a toplo-hladnu salatu s pečenom piletinom Cekin priredili su Vanja Mamić i Darko Janeš. Nives Čanović i Vesna Orlovac pripremali su Vindijin svježi sir s vrhnjem na brusketama s mnogobrojnim začinima te bruskete s mascarponeom i kozjim sirom Caprodurom. Uz asistenciju direktorice festivala Suzy Josipović Redžepagić, gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić pripremio je slani štrudl sa sirom i mileramom te dokazao da je vrhunski kuhar koji istinski uživa u pripremanju tradicionalnih zagrebačkih jela. "Naš Zagreb je trenutno pun turista, Food Film Festival Zagreb je odličan projekt, promovira našu domaću kuhinju, obogaćuje turističku ponudu i potruditi ću se da iduće godine ovaj festival traje duže i bude još veći kako bi naši turisti i Zagrebčani uživali u ovom prekrasnom parku".

Na sinoćnoj projekciji francuskog kultnog gastro filma „Le Chef“ iz 2012. godine u kojem glavnu ulogu igra veliki Jean Reno, mnogi su uživali na dekicama na travi, uz hladnu Coca-Colu i uz kreativna jela iz filma poput podušenih telećih prsa s pireom od vrganja koje je samo za jučerašnju večer pripremio jedan od ponajboljih zagrebačkih restorana Apetit City.

Danas je Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola u ozračju slastica jer poznata zagrebačka slastičarka Lada Osredečki, voditeljica slastičarnice Tako slatko uz podršku Dora usluga na kulinarskoj radionici u Šatoru šefa kuhinje uz Paviljon na Zrinjevcu u 18 sati pokazuje kako dekorirati tortu. Posjetitelji će moći i degustirati kolače, a sama torta bit će napravljena u duhu festivala.

Uz večerašnji film Chocolat iz 2000 godine koji počinje u 21 sat, sa savršenimi prezgodnim Johnny Deppom i Juliette Binoche i uz zanimljive slastice iz filma koje pripremaju najbolje zagrebačke slastičarnice Amelie, Cukeraj i Torte i te gratis ledenu Coca-Colu, ponovo očekujemo travu prepunu dekica i mnogo filmofoodieljubaca, baš kao i sinoć.