Mochi s mangom je trenutni hit na TikTok-u

| Wine and dine |

Kako napraviti viralni mochi s mangom?

Znate li što je mochi? Mochi je japanski desert napravljen od rižinog brašna. Mali, okrugli i pomalo gumasti kolačići od riže u zadnje vrijeme su postali jedan od popularnijih deserata. Mochi postoji u raznim okusima, a neki od njih su oni od tradicionalne paste od graha, crnog sezama, kikirikija, pa čak i sladoleda. Trenutno definitivno najpopularniji okus mochija jest mango koji je postao apsolutni hit na TikTok-u.
Skrolajući TikTok-om primijetili smo kako jedan desert viđamo konstantno naime radilo se o mochiju od manga s kojim su svi oduševljeni. Bacili smo se u potragu za receptom. Ovdje možete vidjeti videozapis kako napraviti mochi od manga, a u nastavku vam donosimo recept.

Kako napraviti viralni mochi s mangom?

Recept za mochi od manga
- 1 šalica ljepljivog rižinog brašna
- 1 šalica vode
- ¼ šalice šećera
- kukuruzni škrob
- 1 zreli mango
Mangu skinite koru i narežite ga na ploške. U zdjelu stavite rižino brašno, šećer i vodu. Pokrijte aluminijskom folijom i stavite u mikrovalnu na 3 minute. Promiješajte, a tekstura bi trebala biti vrlo ljepljiva gumenasta. Površinu pospite kukuruznim škrobom kako se tijesto mochija ne bi ljepilo za površinu. Tijesto razvucite tako da bude pola prsta u sredinu stavite mango i omotajte ga tijestom. Mochije možete odmah jesti, ali možete ih i ostaviti i u frižideru na par sati kako bi bili rashlađeni.