Miki's - nova cool zagrebačka gastro oaza

| Wine and dine |

Nova zagrebačka gastro oaza Miki’s već je na samom svečanom otvorenju pokazala zašto će biti nova omiljena destinacija Zagrepčana i njihovih gostiju. U slavljeničkom raspoloženju gostima su poslužene brojne delicije, a svi su s velikim oduševljenjem razgledali izvrsno uređen prostor ovog novog mjesta.

Alka Vuica i Miki Balent
Alka Vuica i Miki Balent

Miki’s je zagrebačka priča koja ima svoju povijest, a koja se nastavlja u jednom novom vremenu. Prostor novog restorana koji podiže ponudu Novog Zagreba odiše svojevrsnim „troterovskim“ eklekticizmom. Spoj je raznih stilova naoko nespojivih, koji u ovom slučaju djeluju skladno, nadopunjuju se te stvaraju ugodnu i opuštenu atmosferu.

Miroslav Miki Balent i Nedjeljko Mikac Cak
Miroslav Miki Balent i Nedjeljko Mikac Cak

Uređenje ovog cool mjesta potpisuje Nedjeljko Mikac Cak. 

Miki’s

Naglašeno je koketiranje kičem koji u ovim odnosima poprima sasvim drugačije značenje. Centralni motiv je svojevrstan hommage 1980-im i 1990-im godinama. Čak su i dijelovi kultnog kluba Gjuro, poput šanka od epoksi smole s ugrađenim pop art elementima, prenijeti u novi restoran Miki's.

Goran Bare
Goran Bare

Suvlasnik restorana Miroslav Miki Balent bio je aktivni sudionik društvene i gastro scene te vlasnik kultnog Gjure. Svoje uspomene iz tog vremena, kojeg se rado sjećamo, u novi je prostor ugradio zajedno s partnerom, ugostiteljom Antonom Beršićem.

Miki’s

Dominantan motiv u jednom dijelu interijera je velika reprodukcija Boschove slike, koja svojim koloritom i halucinantnim vizijama nadopunjuje hedonističku viziju cijelog prostora. Kombinacija platnenih tapeta, s op-artističkim motivima, reprodukcije slika manirističke reminiscencije koje sugeriraju kvazi građanski ukus s dijelovima neobrađenog metala, naoko su nespojivi elementi, ali ovdje stvaraju jednu zanimljivu i opuštajuću kompoziciju.Miki’s

Neodoljivi, skriveni gradski kutak okružen zelenilom i potočićem idelan je bijeg od gradske vreve, koji uz originalne gastro delicije pripremljene po domaćoj recepturi obećava pravu rapsodiju za nepce. 

Miki’s

Gastro ponuda također je svojevrsno putovanje stilovima s naglaskom na tradicionalna starozagrebačka jela u sinergiji s najnovijim trendovima svjetske kuhinje. Tu je i ponuda dnevne karte te brojne druge poslastice. Svaki dan u tjednu imat će svoje svježe pripremljeno jelo, a gosti će moći točno znati što se kojeg dana kuha. Ponedjeljkom će se kuhati gurmanske lazanje i vinski gulaš, utorkom osso bucco s knedlama od kruha, a srijedom pašticada s njokima. Ako ste ljubitelj npr. bamije, onda je četvrtak vaš dan za ručak u Miki'su, a petkom ćete, primjerice, moći uživati u brudetu od hobotnice. Subotom će Miki’s pripremati janjetinu u finim travama.

Miki’s

Miki’s se nalazi u neposrednoj blizini jezera Bundek na adresi Brodska 1. Uz unutrašnji prostor koji se prostire na 200m2, tu je i prostrana terasa, vrt i potočić s ribicama te minijaturnim žabama čiji povremeni kreket praćen cvrkutanjem ptica s obližnjih stabala itekako opušta i bit će pravi bijeg iz gradske vreve.

Miki’s