Mamurluk je upravo postao stvar prošlosti

| Wine and dine |

Alkohol

Konzumacija alkohola postaje česta akcija krajem godine zbog većeg broja večera, kućnih tuluma, obiteljskih okupljanja i neprestanog slavljenja blagdana. No, umjesto da trpite glavobolju, dehidraciju i mučninu povezanu s danom nakon konzumacije alkohola, profesor neuropsihofarmakologije David Nutt s Imperial Collegea želi ukloniti mamurluk iz jednadžbe tuluma zauvijek.

Nutt, koji je nekada radio kao ljekarski savjetnik za britansku vladu, razvija spoj nazvan Alcosynth, koji navodno oponaša pozitivne psihičke posljedice opijanja bez neugodne nuspojave mamurluka, javlja The Independent. Drugim riječima, Alcosynth je u suštini alkohol bez mamurluka: "[Alcosynth] će biti tu uz viski i džin, savršeno će pristajati uz svaki koktel, no konzumirati ga možete bez brige o oštećenju jetre i srca", rekao je Nutt za The Independent. "Ovaj alkohol savršeno pristaje uz mojito pa čak i uz neko čisto piće kao što je Tom Collins. Jedan od Alcosyntha je prilično bezukusan, a drugi ima gorak okus."

Alkohol

Nutt tvrdi da će Alcosynth zamijeniti alkohol u potpunosti do 2050. godine, tvrdeći da je to zdravija, sigurnija, manje rizična alternativa redovitom alkoholu. Dok se u potpunosti slažemo s idejom alkohola bez mamurluka, potrebno je daleko više istraživanja provesti na ovoj sintetičkoj zamjeni alkohola prije nego postane sastavni dio svakog pića - riječ je naravno o skupom, dugotrajanom procesu. Također je vrijedno imati na umu da je profesor Nutt dobio otkaz kao ljekarski savjetnik, nakon što je tvrdio da je uzimanje ecstasyja manje opasno nego jahati konja. Svakom svoje.