Louie Cafe & Kitchen - gastronomski raj iz kojeg nećete htjeti izaći

| Wine and dine |

Koliko si često postavite pitanje: "Hmm, zašto stalno biram ista mjesta za ručak i večeru?" ili "Gdje se uopće može doručkovati vani?", na koje refleksno odgovarate: "Ma vrijeme je za nešto novo!", i nakon nekoliko lutanja te pokušaja odabira novog gastro raja, ponovno objedujete na dobrom, starom, sad već dosadnom provjerenom "terenu". Mi nebrojeno.

Louie Cafe & Kitchen

Zato smo odlučili pronaći restoran koji zadovoljava sve naše (i vaše) prohtjeve. Iako se ne smatramo gastro stručnjacima, mislimo da smo sposobni odlučiti što nam je ukusno, a što nije, zato je ono što (na kraju svi) tražimo jest: odlična hrana, domaće namirnice, ugodan interijer, dobra vina, još bolji kokteli (ili piva), simpatična usluga, parking i na kraju račun zbog kojeg nam neće biti potreban nenamjenski kredit. Kako ne možete znati hoće li restoran ispuniti vaša očekivanja, učinili smo to za vas te ovoga puta posjetili Louie Cafe & Kitchen. Šarmantna gastro lokacija na adresi Nova Ves 19 nalazi se odmah uz Kaptol Centar koji, pogodite što, ima ogromnu garažu. Jedan prohtjev već zadovoljen!

Louie Cafe & Kitchen

Louie Cafe & Kitchen već na prvi korak i pogled osvaja svojim izgledom - jednostavan, no opet dobro promišljen prostor od 110 kvadratnih metara koji uključuje elemente industrijskog i eklektičnog stila, upotpunjen je zanimljivim detaljima i pravim umjetničkim instalacijama kao što su stare drvene skije i moderan žičani trofej jelena, stare boksačke rukavice pa čak i kopiju Banksyjevog printa "Pie Face".

Louie Cafe & Kitchen

Masivni drveni stolovi, metalne stolice i prividno mračna atmosfera, učinit će svaki obrok, neovisno radi li se o doručku, ručku ili večeri, boljim. Ako nas pitate zašto, odgovor leži u ranije spomenutoj jednostavnosti - iako će vam na tren umjetničke instalacije oduzeti pažnju, ostatak vremena provedenog u Louieju bit će posvećen jelima i društvu u čijem uživate. Čak je i šank napravljen s "kućnom atmosferom" na umu pa tako imate osjećaj kao da ste (kod nekoga) doma.

Louie Cafe & Kitchen

Nakon što zamijetite fantastičan dizajn interijera, ne možete se oteti dojmu koju nudi jelovnik te izbor vina i ostalih pića. Iako smo igrali na sigurno i odabrali Aperol Spritz, sa sigurnošću tvrdimo da je jedan od boljih koje smo ikada kušali. A kušali smo ih mnogo.

Louie Cafe & Kitchen

Kod odabira jela pomogao nam je ljubazan i iznimno simpatičan konobar koji nas je uputio u svijet Louie kuhinje koja djeluje pod dirigentskom palicom chéfice Nataše Petković s kojom smo imali priliku porazgovarati na kraju same večere. Inače prava zaljubljenica u boks, chefica Nataša preokrenula je priču u i o Louieju, stvorivši tako gastro destinaciju u kojoj vladaju domaće namirnice s Dolca, čisti okusi i perfektna estetika tanjura koja ne zahtjeva prskanje ni dekorativne linije. Iako nismo odabrali najtraženija jela u Louieju, a riječ je o teriyaki lososu i slavnom T-boneu, birali smo jela koja su nam zvučala prigodna sezoni - i nismo pogriješili.

Louie Cafe & Kitchen

Od predjela odabrali smo juhu od buće s domaćim krutonima (baš kao i sva tjestenina, svi pekarski proizvodi su domaće proizvodnje) te domaće raviole punjene ricottom i špinatom s tostiranim orasima u maslacu od kadulje. Juha je bila savršeno kremasta, a ravioli su se doslovno topli u ustima - možete osjetiti kako svaki okus stoji sam za sebe.

Louie Cafe & Kitchen

Glavna jela uključivala su domaće njoke od bundeve sa šumskim gljivama i tartufatom te rižoto s kozicama, bosiljkom i crvenim pestom. Njoki su bili fantastični, konkretni i nisu služili samo kao podloga umaku, već su pridodali okusu veoma aromatičnih gljiva, dok nas je rižoto na tren podsjetio na ljetne dan i uživanje uz more. Tražite li taj osjećaj, vaš odabir je rižoto.

Louie Cafe & Kitchen

Vodeći se starom narodnom poslovicom da "desert ne ide u želudac nego u srce", već dobro popunjenog želuca, odlučili smo kušati čokoladnu tortu bez brašna i Tart de Santiago, odnosno tart napravljen od limuna i badema. Je li odluka bila pogrešna, uvjerite se sami, mi vam možemo samo reći da nam mahnete sjedite li za stolom do nas.

PS. Nismo morali podignuti nenamjenski kredit, stoga je broj ispunjenih prohtjeva 8/8.

Louie Cafe & Kitchen