Ljetno piće broj jedan - Frosé

| Wine and dine |

Pinterest / @MyDomaine

Imamo novo pravo ljetno piće za odmor. u hladu. 

Ovo jednostavno i prekrasno piće postaje nam broj jedan i još uvijek nismo sigurni da li nam je draži okus ili izgled.

Frosé (mješavina engleske riječi frozen što znači smrznuto i rose vina) novo je trendy piće i upozoravamo vas da će to biti ljubav na prvi pogled koje se nećete moći riješiti, ali i zašto bi?

Ružičasti izgled odmah nas je oduševio, a slasna konzistencija savršena je za vruće i sparne ljetne dane. Da biste sami napravili Frosé ne treba mnogo vremena ni truda te je vrlo jednostavno. Jedini nedostatak koji možemo pronaći je da trebate pritakati nekoliko sati da se zamrzne. No, ako ga pripremite na vrijeme onda stvarno ne bi trebalo biti nikakvih problema koji bi vas mogli spriječiti u pravoj uživanciji.

Pinterest / @GreenWeddingShoes

Recept za osvježavajuć Frosé od jagode

Sastojci:
750 ml rosé vina
250 gr jagoda (svježih ili zamrznutih)
150 gr šećera
120 ml vode
80 ml soka od limuna

Priprema:

Istočite rosé vino u posudu koju možete zamrznuti 6 (!!!) sati. Oprez: Nemojte koristiti staklenu posudu koja može puknuti
Ako je rosé zamrznut, možete izblendirati jagode.
U posudi pomiješajte vodu sa šećerom te zagrijte nakon čega dodajte jagode u vruću mješavinu i ostavite da se ohladi 30-ak minuta.
Nakon toga uz pomoć cjedila ocijedite dobiveni sok te ga ostaviti u zamrzivaču barem 30 minuta.
Pomiješajte sok limuna s ohlađenim sirupom of jagoda koji ste napravili te dodajte i smrznuto vino, sve skupa dobro izmiješajte (najbolje u blenderu).