Ljetne pijane ledene kocke šampanjca ili pjenušca

| Wine and dine |

Šampanjac

Ako pitate nas, brunch, odnosno obrok između doručka i ručka nazvan još užina ili galeb, najvažniji je obrok u danu. Od zdravih izbora kao što su banana, zobena kaša, pečena/kuhana jaja, razno voće i povrće pa sve do fast fooda i finih obroka koji uključuju (i zahtjevaju) ćašicu šampanjca, odnosno pjenušca - otvoreni smo za sve opcije. Samo da je hrane (i pića) prije 12 sati.

Svjetski su Instagram profili zaluđeni fotografijama luksuznih bruncheva, stoga ne čudi da su kuhari, profesionalni i amaterski, odlučili posvetiti posebnu pažnju upravo tom zanimljivom obroku. No kako su instagramski gastro trendovi postali iznimno originalni, teško se bilo dosjetiti nečeg inovatinvog. Ali uspjeli su!

Pozdravite ljetne pijane ledene kocke šampanjca ili pjenušca koje su stvorene za uživanje u toplim ljetnim brunchevima.

Sve što trebate učiniti kako biste kreirali svoju ledenu Mimosu jest ravnomjerno izliti šampanjac, pjenušac ili prošek (za one avanturističkog duha) u posudu za led i zamrznuti preko noći. Važno je zapamtiti da pjenušave kockice leda neće biti čvrste kao redovne kocke leda, ali će zato učiniti vaš napitak neusporedivo boljim. Ulijte sok od naranče i dodaje pijane kockice. Treba imati na umu da dodatni alkohol može dovesti do malo dodatnog mamurluka na poslu pa ne zaboravite piti odgovorno.

Ljetne pijane ledene kocke šampanjca ili pjenušca