Lignje punjene blitvom i inćunima

| Wine and dine |

Punjene lignje
Punjene lignje

Lignje punjene blitvom i inćunima

Za: 4- 5 osoba

Vrijeme pripreme: 30-ak minuta

Vrijeme pečenja: 15-ak minuta

Temperatura pećnice: 180C

  • 1 kg liganja
  • 40 dag blitve
  • 4 inćuna ili slane srdele
  • peršin (sitno nsajeckan)
  • 2 češnja češnjaka (protisnut ili sitno nasjeckan)
  • 1 žlica krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
Punjene lignje
Punjene lignje

Lignje očistite, izvadite im utrobu, tanku prozirnu hrskavicu, kljun i oči pa isperite hladnom vodom. Pola krakova sitno narežite. Blitvu očistite i kratko prokuhajte u slanoj vodi ili samo povenite na maslinovom ulju na tavi, usitnite, dodajte nasjeckane krakove, jaje, očišćene i sitno nasjeckane slane srdelice, krušne mrvice, papar, maslinovo ulje i sitno nasjeckani češnjak. Zagrijte pećnicu na 180C. Smjesu izmiješajte pa napunite lignje te ih čačkalicama zatvorite. Rasporedite ih na nauljen kalup i pecite u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta.

Servirajte uz blitvu i krumpir i veliku zdjelu salate.

Napomena: Ako blanširate (kratko prokuhate samo 1 minutu) blitvu u vodi, posolite vodu, ali ako blitvu samo povenete na maslinovom ulju na tavi, dodajte malo soli, ali samo malo, jer su inćuni slani zato pazite da ne presolite filu, da ne bude preslana.