Led kao savršena dekoracija za vaše piće

| Wine and dine |

Iako je led koristan za održavanje vaših pića svježima, definitivno nije nešto ukusno ili slatko. No mi vam donosimo inovativne načine kako uljepšati obične smrznute kocke pripremajući ih sa stvarima kao što su vino i jestivi cvjetovi. Možda zvuči kao pretjerana i nepotrebna stvar, ali zasigurno će učiniti vaš napitak bolji, kako vizualno tako i okusom.

Kockice leda

1.       Alkoholne kocke leda

Kako bi ih napravili potrebno je dodati jednu žličicu šećernih mrvica u svaki kalup za led i zatim uliti vino, ili neko drugo alkoholno piće po izboru te ostaviti da se zamrznu preko noći u frizeru. 

Kockice leda
 

2.       Cvjetne kocke leda

Ove kocke leda savršene su za serviranje gostima ili za lijepe slike koje ćete objaviti na Instagramu, a  svakako čine svako piće mnogo privlačnijim.

Napraviti ih možete tako da u kalup za led dodate mješavinu ružmarina, jestivih cvjetova kao što su orhideja ili lavanda pazeći da u svaki kalup dodajete drugi sastojak radi boljeg vizualnog izgleda. Naposljetku ulijte vodu u kalupe i zamrznite preko noći.

Kockice leda

3.       Ledene kocke od kave

Dolaze topliji dani, običnu kavu mijenjamo ledenom kako bi se osvježili, ali ne postoji ništa gore od ledene kave u kojoj se rastope kocke leda. Zato umjesto običnog leda možete koristiti ledene-kava kocke. Da bi ih napravili jednostavno natočite kavu u kalupe za led i zamrznite, a sljedeće jutro ih ubacite u vaš napitak koji se ovoga puta neće razvodniti.

Kockice leda od kave

4.       Voćne kocke leda

Stavljanje voća u ledene kocke savršen je način da dodate vašoj vodi ili drugom piću malo prirodnog okusa. Princip je isti kao prije, ubacite voće u kalupe za led, ulijte vodu, zamrznite i vaše zdrave i ukusne voćne kockice su spremne.

Kockice leda