Lagani popečci od tikvica su idealni ljetni obrok

| Wine and dine |

Donosimo vam recept za popečke od tikvica

Budući da je ljeto već počelo, a temperature su već visoke vrlo je bitno obratiti pozornost prvenstveno na unos tekućine kroz dan, kako ne biste dehidrirali, ali jednako važno je obratiti pozornost na hranu odnosno jela koja jedemo.
Naime lagana jela bi se trebala naći na vašem tanjuru kako vam ne bi teško pala na želudac. Također ljeti volimo pripremati jela koja su brza i jednostavna kako ne bismo previše vremena provodili u kuhinji i time dodatno zagrijavali prostor. Popečci su baš takvo jelo: brzo, jednostavno i lagano. U nastavku možete pronaći recept za popečke od tikvica.

Donosimo vam recept za popečke od tikvica

Recept za popečke od tikvica
Sastojci:
- 450 g tikvica
- 2 jaja
- 100 g brašna
- 50 g naribanog parmezana
- sol
- papar
Tikvice je potrebno naribati i posoliti te ih pustiti da odstoje. Nakon 10 minuta ih dobro ocijedite kako biste izbacili što više vode iz tikvica. Tikvice stavite u zdjelu te dodajte jaja, brašno, naribani parmezan te papar i sol. Sve dobro promiješajte kako biste dobili jednoličnu smjesu. Na tavi zagrijte malo ulja te popečke pecite sa svake strane po 2 do 3 minute. Popečci neka budu napravljeni od smjese koja stane u jednu jušnu žlicu.