Kućarin, zagrebački raj za začine

| Wine and dine |

Kućarina, kuća začina u Zagrebu
Kućarina, kuća začina u Zagrebu

„Kućarin“, naziv za malu žličicu, a sada i novootvoreni specijalizirani raj za sve koji obožavaju začine. Mnogi od nas kada putuju po svijetu, kući se vraćaju s torbama punim lokalnih začina, bilo da se radi o talijanskim ljutim papričicama, francuskim travama iz Provanse, indijskim, tajlandskim ili argentinskim začinima, a od sada i Zagreb ima mjesto gdje većinu tih začina možete nabaviti pa će vaši koferi imati puno više mjesta za odjeću ili suvenire koje kupite.

Kućarina, kuća začina u Zagrebu
Kućarina, kuća začina u Zagrebu

Specijalizirana trgovina začinima „Kućarin“, otvorila je prošli tjedan svoja vrata svima koji cijene ukusnu i zdravu hranu i to u samom središtu grada, na Krvavom mostu.  U ponudi koju čini preko 100 začina i začinskih mješavina, gotovih marinada, svježeg začinskog bilja, bućinog i maslinovog ulja, pronaći ćete i velik  broj posudica za čuvanje začina, mlinaca te ručno rađenih mužara od bračkog kamena. Uz začine iz cijelog svijeta, koji su većini ljudi do sada bili gotovo nedostupni, tu je i ponuda BIO začina. Posebnost ponude svakako su i kondenzat dima, Grill i BBQ sol koji hrani daju specifičan dimljeni okus roštilja.

Iz Kućarina najavljuju kako će svoj asortiman proširivati na dnevnoj i tjednoj bazi, kako im pristižu novi artikli iz cijeloga svijeta. Sigurni smo kako će vam uz ove začine namirnice za uobičajeni ručak dobiti novu dimenziju.

Kućarina, kuća začina u Zagrebu
Kućarina, kuća začina u Zagrebu

Volim kuhati, a cijeli život bavim se poslom usko vezanim za začine. Trgovina začinima tako je, za mene, bio logičan korak kojim sam spojio strast sa znanjem i iskustvom. Namjera je nuditi vrhunske proizvode, ali i informirati ljude kako se oni koriste. Začini su zaista ono što svako jelo i piće može poboljšati i ne treba se bojati probati ih, a možda i otkriti neke sasvim nove kombinacije“, objasnio je vlasnik trgovine „Kućarin“ Matija Bulić.

Trenutna ponuda samo je početak, odnosno baza za koju sam smatrao da će kupce potaknuti na korištenje začina, ali puno je tu još prostora za unapređenje i ono što kupci zatraže, pokušat ćemo nabaviti u najkraćem mogućem roku“, dodao je Matija Bulić.