Kremasta veganska alternativa sladoledu

| Wine and dine |

Instagram / @annabarnettcooks

Ljeto je stvoreno za uživanje pogotovo u slasnim slatkim i hladnim poslasticama, a savršeno opravdanje za uživanje u njima pronaći ćete u zdravim receptima.

Kako bi vas zaštiti od nezdravih grijeha, donosimo vam recept za kremastu vegansku alternativu sladoleda. Ovaj recept se razlikuje od ostalih jer ne zahtijeva složenu proceduru pripreme, kao ni puno vremena, jer znamo da je bitno zasladiti i rashladiti se što prije.

Instagram / @annabarnettcooks

Recept: 

Započnite pripremu s 400 grama indijskih oraščića i 100 grama sjemenki sezama. Važno je ostaviti ih u vodi najmanje dva puna sata, kako bi vaš sladoled dobio kremastu teksturu. Zatim sameljite sezam i indijske oraščiće sve dok ne dobijete smjesu bez grudica. Na ovu smjesu dodajte pet listića bosiljka, 400 grama kokosovog ulja, 300 grama tofua, 200 mililitara bademovog mlijeka i 40 grama meda i javorovog sirupa. Sve skupa stavite u blender dok be dobijete relativno homogenu i tekuću masu. Izlijte ju u pripremljeni kalup te stavite u zamrzivač. Bitno je promiješati sladoled svakih pola sata kako bi se spriječilo skrućivanje.