Kratak vodič kroz superhranu

| Wine and dine |

Instagram / @ericksonwoodworks

Samo ime ove hrane, superhrana, može biti zavaravajuće. Ne, to nije hrana koja će vam datu super moći, riješiti sve vaše probleme i učiniti vas najzdravijim čovjekom na planetu. To je hrana s velikom brojem hranjivih tvari koje su vrlo korisne za naš organizam.

Superhrana postaje stup zdravog načina prehrane, a namirnice poput chia sjemenki, quinoe ili đumbira postaje su česta pojava u našim kuhinjskim kabinetima. Ključ za kvalitetnu prehranu je raznolikost i konzumacija svih vrsta hrane, da čak i slatkiša, ali u pravoj mjeri. Zloupotreba kako superhrane, tako i slatkiša, narušava ravnotežu u našem tijelu.

Quinoa
Ove sjemenke imaju visoku razinu proteina, a također je i dobar izvor vlakana, što pogoduje našem probavnom sustavu. Quinoa je savršena hrana za sportaše, u osnovi je izrađena od minerala koji pomažu u izgradnji mišića i oporavku nakon treninga. Pokušajte je ukomponirati u vašu prehranu.

Instagram / @antiageingfoodandfitness

Stevia
Savršena zamjena za šećer. Stevia je antioksidativna superhrana koja pomaže u održavanju tijela aktivnim, a također pomaže i kontrolirati tjelesnu težinu.

Tamna čokolada
Svi ljubitelji ove delicije, imate sreću. Kakao je hrana bogata vlaknima koja pomaže u poboljšanju zdravlja kardiovaskularnog sustava. Također je antioksidans i poboljšava funkcioniranje tijela. Nakon par zalogaja osjećat ćete se odlično.

Instagram / @antiageingfoodandfitness

Kokosovo mlijeko
Savršena alternativa za osobe s intolerancijom. Kokosovo mlijeko sadrži ugljikohidrate i bjelančevine, pa je savršeno za početak dana. Možete ga dodati u svoju jutarnju kavu i žitarice.

Kelj
Kelj je neophodna superhrana kod svake detox dijete. Sadrži niski broj kalorija i vrlo je bogat vlaknima, što pomaže pri čišćenju našeg tijela od toksina.

Formula za zdrav život zapravo je jednostavna: kvalitetna prehrana i tjelesna aktivnost, a superhrana će vam u tome pomoći.