Koji specijaliteti bi se trebali naći na novogodišnjem blagdanskom stolu

| Wine and dine |

Što bi se trebalo naći na novogodišnjoj trpezi?

Baš kao i za Božić tako je i zamisao novogodišnje blagdanske trpeze raskoš i obilje hrane. Tradicionalno se za Božić na stolu nalazi leteća životinja odnosno perad i mlinci, a što se, sukladno tradiciji, jede za Novu godinu otkrivamo vam u nastavku.

Što bi se trebalo naći na novogodišnjoj trpezi?

Baš kao što se za Božić jede perad tako se za Novu godinu jede svinjetina. Pečena svinjetina odnosno odojak je apsolutni must have kada se radi o novogodišnjoj trpezi. Razlog zašto se upravo svinjetina služi za Novu godinu vjerojatno je taj što se vjeruje kako svinja donosi napredak.
Odličan prilog uz svinjetinu je leća jer se vjeruje kako ona simbolizira novac, a tu je i nezaobilazna francuska salata za koju recept možete pronaći ovdje.
Kada su u pitanju slastice onda se za novogodišnji desert služe slastice od dizanog tijesta bi nova godina "rasla" baš poput dizanog tijesta.
Društvenim mrežama se šiti trik odnosno tradicija tipična za Španjolsku. Naime Španjolci vjeruju kako je u trenutku kada sat otkucava do ponoći potrebno pojesti 12 zrna grožđa koji će donijeti sreću za svih 12 mjeseci u godini.