Koje namirnice NE jesti prije treninga?

| Wine and dine |

Ovih 8 namirnica ipak nemojte jesti prije treninga

 Do sad sigurno već znate da su banane odličan snack prije trčanja, a piletina s grilla idealna za oporavak mišića nakon dizanja utega. Ali što je s namirnicama koje umanjuju vašu učinkovitost tijekom treninga? U nastavku saznajte kojih 8 namirnica trebate preskočiti prije treninga i ostaviti ih za nešto kasnije...  

PROTEINSKE PLOČICE

Većina ovih pločica je puna šećera zbog kojih će vam tijelo jako brzo biti umorno i osjećat ćete se usporeno usred treninga.

ZELENO LISNATO POVRĆE

Ovo je vjerojatno jedini slučaj u kojem ćemo ikada reći da ne posegnete za zdravim zelenilom poput kelja, špinata i brokule. Zeleno lisnato povrće puno je vlakna (koja su inače odlična), ali ne i prije treninga - jer mogu uzrokovati nadutost i plinove. 

AVOKADO

Ista stvar vrijedi i za ostale masnoće poput maslinovog ulja i orašastih plodova. Zato što ih tijelo sporo probavlja, organizam mora trošiti puno energije što biste mogli osjetiti usred treninga. Ovi nutrijenti bolja su opcija nakon treninga.  

Avokado
Avokado

HUMMUS

Ili bilo koji drugi umak na bazi graha. Oni su kompleksni ugljikohidrati i baš kao i zeleno lisnato povrće, tijelo ih duže probavlja te možete osjetiti nadutost ili plinove.  

BILO ŠTO ZAČINJENO

Tajlandsku ili kinesku kuhinju ostavite nakon treninga. Začinjene namirnice teško probavljamo i zbog njih vam se može vraćati želučana kiselina, što nikako nije idealno dok ste na orbitreku. 

BILO ŠTO PRŽENO

Ovo sigurno nije iznenađenje, ali pržene namirnice su obično masne i slane zbog čega dolazi do dehidracije i letargije. 

batat

SPORTSKA, ENERGETSKA PIĆA

Iako ova pića imaju neke vitamine i elektrolite, visoka koncentracija šećera prevladava. Držite se vode, osim ako intenzivno ne vježbate duže od sat vremena. 

NIŠTA

Obraćamo se vama, ranoranioci! Iako ujutro sigurno nemate neki apetit, puno je bolje pojesti mali komad voća umjesto da odradite cijeli trening na prazan želudac.