Koje namirnice morate jesti svakodnevno?

| Wine and dine |

Zdrave namirnice
Zdrave namirnice

Mnogi od nas imaju listu hrane koju ne vole jesti, ali se na toj listi često nalaze namirnice koje su korisne za zdravlje, a ako se ne unose, tijelo ne dobiva potrebne hranjive sastojke. Stoga je veoma važno da "zavolite" i hranu koja vam se ne sviđa.

Gljive

Osim ako niste alergični, gljive nemojte izbjegavati. Potrudite se da postanu dio vaše prehrane, jer su gljive bogate proteinima, vitaminima B i vitaminom D.
 
Gljive
Gljive
Celer

Celer je povrće bogato vitaminom K, kalijem i folnom kiselinom. Ovo je povrće poznato po tome što snižava krvni pritisak, a ne sadrži mnogo kalorija i možete ga unostiti u organizam u juhi.
 
Prokulice

Prokulice su bogate vitaminom K, C i omega-3 masnim kiselinama. One pomažu u borbi protiv supstanci koje uzrokuju rak. Birajte uvijek svježe prokulice i nikada ih nemojte prekuhati. 

Riba


Ako vas odbijaju miris, oblik ili kosti ribe, jednostavno to morate zanemariti jer je riblje meso izvor proteina i omega-3 masnih kiselina, što je veoma korisno za srce i mozak. Za bolji okus riblje meso možete marinirati.
 
Rajčice
 
Neki ljudi ne vole svježe rajčice, ali srećom nemaju problema s tim da ga jedu u umaku ili u kuhanoj varijanti. Srećom po njih, znanstvenici tvrde da se antioksidant likopen bolje apsorbira u organizmu kad se rajčice jedu kuhane. Likopen sprječava nastanak bolesti srca i raka.
 
Rajčice
Avokado

Avokado se može činiti neukusnim, ali se radi o zaista zdravom voću bogatom vitaminom E, kalijem i esencijalnim masnim kiselinama. Koristan je za kožu i srce. Avokado se može miješati sa sokom od limuna, uljima i začinima, a ova mješavina je zdrava alternativa za majonezu.