Kofer. sada ima i savršene domaće čajeve u rinfuzi

| Wine and dine |

Kofer.

Od prije mjesec dana u omiljenom nam Kofer. dućanu u Mesničkoj 6 osim njihove standardne ponude svijeća, ginova i začina za gin, pjenušaca, poklon i božićnih paketa te začina za kuhanje, možete kupiti i prefine čajeve u finfuzi. Svatko tko je posjetio ovo savršeno mjesto za kupnju poklona nije mogao da ne zastane i izrazi divljenje prema zidu prepunom keramičkih posuda sa začinima, a sada te posude kriju i razne vrste čajeva.

Kofer.

U prosincu 2021. godine Kofer. se preselio u veći prodajni prostor, a veći prostor je zahtijevao i sam po sebi nametao i bogatiju ponudu. Tako od početka ove godine u ovom preslatkom dučančiću se uz dehidrirano voće i začine za gin, mogu pronaći i brojni začini za umake i slana jela u rinfuzi te naravno i manja verzija keramičkih posuda u kojima se začini nalaze u dućanu.

Ako niste znali da je Kofer. proširio svoju ponudu i na začine u segmentu hrane, iznenaditi će vas kvaliteta njihove ponude. Naime, u ponudi su neki jednostavni začini poput bosiljka, češnjaka u granulama, origana, ružmarina, vlasca i timijana, zatim sušeni, ali i tostirani luk, pa mljeveni korijen kurkume i sušene ljutike, ali i različite mješavine pa tako imaju i sitnu morsku sol s medvjeđim lukom, ali i sol s češnjakom i sol s lukom te mješavinu začina s medvjeđim lukom.

Tu su i mješavine začina pod nazivom Arabbiata, Curry engleska i curry indijska mješavina začina, pa začini za određena jela poput oni za gyros i pizzu, zatim mješavina začina za piletinu, mješavina za rižu i tjesteninu, za spaghette Bolognese, začin za Virginja odrezak, taztziki mješavina začina te Hot bandito mješavina začina koja donosi pikantne okuse Meksika.

Uz začine, prodaja čajeva koje drže od nedavno samo je logičan nastavak i širenje ponude. No to naravno nisu bilo kakvi obični čajevi pa vam u natavku donosimo i pise čajeva koje imaju.

Grandma's Baked Apple Tea (jabuka, cvijet hibiskusa, kora naranče, šipak, cimet)

Ginger Lemon Fresh (đumbir, limunska trava, korijen sladića, menta, kora limuna, kora naranče, ružine latice)

Blood Orange (šipak, jabuka, cvijet hibiskusa, kora naranče, prirodni okus šafranika)

Booster (šipak, Jabuka, hibiscus cvijeće, guarana, list kupine, listovi matičnjaka, limunska trava)v

Flowerish (cvijet hibiskusa, limunovac, cvjetovi limete, ružini pupoljci, cvijet slijeza, cvijet naranče, cvijet nevena, latice suncokreta, smilje)

The Herbal One (limunska trava, đumbir, paprena metvica, zelena metvica, kora limuna, kora naranče, različak)

Good Mood Tea (šipak, cvijet hibiskusa, jabuka, kora naranče)

Red Hot Ginger Tea (cvijet hibiskusa, đumbir, šipak, jabuka, mrkva, kora naranče, limunska trava, različak,  čili)

Iced Tea (cvijet hibiskusa, jabuka, limunska trava, šipak, listovi matičnjaka, kora naranče)

The Wild One (šipak, jabuka, abdovina -smrdljiva bazga, trnina, crveni glog, list kupine, cvijet slijeza, mak, bobice smreke, latice suncokreta, borovnica)

Postupak  kupnje je jednostavan, kažete željeni naziv čaja ili mješavine začine, djelatnici Kofera će vam proizvod izvagati i pospremiti u papirnatu vrećicu te označiti naziv i gramažu kako se ne bi pomješali sa vašim drugim začinima ili čajevima.

Ako vas sve ove kombinacije okusa i mirisa još uvijek nisu navele da se odmah zaletite do Kofer. dućana i odaberete svoj novi čaj u kojem ćete uživati doma ispod dekice nakon posla i tijekom nadolazećih sve kišnijih i hladnijih jesenskih dana, onda pročitajte još jednom i probajte zamisliti svaki od ovih okusa.